HTC One vs. Galaxy S4 – kamerom na kameru

 

HTC-One-protiv-Galaxy-S4-kamere

Ako Smartphonehrvatsku pratite redovito, a bilo bi dobro jer je to zdravo i zabavno, znate da se ovih dana bavimo HTC-om One. HTC One njihov aktualni the telefon, svojevrsna perjanica njihove smartphone flote i takmac na tron ovogodišnjeg kralja Androida, ma koliko se to nekima ne svidjelo. One podičiti može, nesvakidašnjim premium dizajnom, aluminijskim unibody dizajnom, 1080p zaslonom, Boom Sound zvučnicima ali i novom UltraPixel kamerom, kojom HTC objavljuje rat megapikselima. danas se bavimo isključivo tom famoznom UltraPixel kamerom, a  da bi bilo zanimljivije suprotstavili smo je s 13 MP kamerom Samsunga Galaxy S4.

O HTC-ovoj UltraPixel kameri smo u detalje pisali u našem članku Nova HTC UltraPixel kamera i sve što o njoj trebate znati pa one koje zanima više nek’ bace oko i vide što se to sve krije iza te UltraPixel tehnologije, koja bi eto u budućnosti mogla zaustaviti bjesomučno naoružanje megapikselima, kojemu smo svjedoci. Ukratko HTC je s kamerom HTC-a One sve uložio na 4 UltraPixela, koja svojom nadprosječnom veličinom upijaju i do 330% više svjetla no klasični megapikseli. Otvor blende je također povećao, a dojmu dopridonosi i optička stabilizacija slike. U teoriji sve to UltraPixel kameri HTC-a One daje određenu prednost u uvjetima slabijeg osvijetljenja, u što ćete se i sami uvjeriti iz fotki ispod.

Opet kao i obično, svakojake Samsung-, HTC-, Sony-, LG- i ne znam koje Nazije pozivam da se ne pale  bezveze. Ovo je samo jednostavan usporedni test dviju smartphone kamera bez navijanja za ikoga. U oba slučaja sam koristio punu automatiku bez ikakvih dotanih fancy podešenja. Moje je mišljenje da svako dodatno podešavanje komplicira stvari i od korisnika traži fotografske vještine koje ne posjeduju svi. Dapače, ovaj test totalno odgovara situaciji ” Na putu ste s familijom, ugledate sina kao si je kornet od vanilije zabio u oko i vi naravno kao pravi otac odmah vadite svoj smartphone iz džepa i okidate. Sladoled pa i oko se spašavaju nakon toga”. Dakle, izvadiš iz džepa i fotkaš pa što ispadne. Jedanput s HTC-om One pa još jedanput s Galaxyem S4.

Samo ako to prihvaćate ove uvjete testa, nastavite čitati i gledati. Inače gibajte pa dođite opet sutra 🙂

Kao i obično podijelio sam to u nekoliko segmenata, a sve fotke u punoj kvaliteti pronađite i na našem Dropboxu, na linkovima ispod.  U slijedu fotki, uvijek je prva fotka s HTC-a One, a nakon nje s Galaxya S4. Pri gledanju videa ne zaboravite podesiti kvalitetu streaminga!

DNEVNE FOTKE

 VEČERNJE FOTKE/MRAK

Sve fotke u punoj kvaliteti i veličini pronađite ovdje.

1080p VIDEO TEST

Eto ekipa, trud nagradite jednim lajkom i žustrom ali civiliziranom raspravom u komentarima ispod. Ok? 🙂

16
Imaš nešto za reći?

avatar
11 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
markoToni JerkovićMALENILeoIvan Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
CR7
Guest
CR7

Na ONE su bolje dnevne fotke i fotke u mraku bez blica. Na GS4 su bolje većernje fotke, fotke u mraku s blicom i oštriji je video, naročito pri zumiranju. Pobjednik je GS4 s rezultatom 3:2.

Andrej
Guest
Andrej

Nije pobjednik jer je 3:3 a mozda i vise,nisi vidia sve,al npr. jedna bolja stvar kod HTC One je da dok ga brze mičes slika se ne zamuti,a kod GS4 treba malo vise,pa izgleda ko magla,treba mu vise da se fokusira,a tko zna cega jos ima

CR7
Guest
CR7

Istina, GS2, GS3, pa sad i GS4 ima to duže magljenje pri auto zumiranju, koje zna biti iritantno. Ali, generalno je od ova dva videa kvalitetniji ovaj od GS4. Barem meni, tebi vjerojatno nije zbog ne simpatiziranja Samsunga.

Andrej
Guest
Andrej

Nije,ja jednako volim obadvoje i još se uz to također mislim kojeg cu uzet,samo pokusavan bit malo pošteniji prema HTC xD

CR7
Guest
CR7

Auto fokusiranju, ne auto zumiranju.

CR7
Guest
CR7

Znam, pa i ja iPhone obožavam do koske. 🙂

Andrej
Guest
Andrej

Haha pa e,a ja se doslovno mislim između: GS4,HTC One,HTC 8x i Iphone 5……a za mene je dovoljna glazba,muzika,internet ,a jos uz to znan da bi sad vi svi odmah rekli ova prva dva telefona jer su dosad najbolji,al meni je opet HTC 8x malo prirasta srcu ,ali me trenutno razočarava kod njega sto nema Drama Shot,ili makar aplikaciju Burton kao N920 ,a to ova dva 1. imaju i sad se doslovno mislim kojeg cu i to me ubija,a jos ovaj HTC ima beats audio,Iphone je ipak Iphone…..,GS4 s mnogo aplikacija i sd karticom i nekako svi imaju posebnosti a… Read more »

marko
Guest
marko

mislim ako baš WP onda Nokia …

pink floyd
Guest
pink floyd

kod S4 je zelena boja previše zelena… prva slika recimo

CR7
Guest
CR7

Pa, je. Ja sam Samsung fan, ali zaista su dnevne fotke dosta prirodnije na ONE. Što je-je!

Ivan
Guest
Ivan

Meni prijatelj ima ovaj HTC one, ali slike po danu su njemu kao mobitel neki od prije 3 godine. Imam S3 i na momeme mobitelu su slike puno bolje.

Leo
Guest
Leo

Da li je jači blic na HTC ili S4 ?

MALENI
Guest
MALENI

Hoce li biti usporednog testa snimke videa u vrlo glasnoj okolini ( da se vide kako se ponasaju mikrofoni)

marko
Guest
marko

htc one 3D ?