Google Now text my dad

Google Now text my dad

Google svoj Google Now servis posljednjom nadogradnjom naučio jednom novom triku kojim Appleova Siri raspolaže već dugo. Naime, sada ćete još lakše moći nazvati mamu, tatu, brata, strica, šukundjeda i baku bez da izgovarate njihova imena.

Iako glasovno upravljanje gadgetima kod nas nije naročito zaživjelo ponajprije jer je hrvatski jezik slabo ili nikako podržan pa se mnogi ustručavaju sa svojim uređajem komunicirati na stranim jezicima. Na engleskom se dosta može napraviti i to dosta brže no tapkajući kroz korisničko sučelje Androida ili iOS-a.

Dok je Appleova Siri dosta spretnija, pametnija i prirodnija, Google Now  polako napreduje, a novost je i podrška za obiteljske veze i odnose. Sada ćete mamu smjeti tako i zvati jer će Google naučiti koji kontakt iz vašeg imenika je mama pa ćete mamicu nazvati tako što ćete Google Now aktivirati s “Ok Google” te izreći “Call mom”, a za SMS možete reći recimo “text my dad”. Google će vas kad to po prvi put pokušate najprije pitati tko vam je iz imenika mama pa će zapamtiti. Siri je tu opet pametnija pa razumije i mother, mummy, daddy i slične izvedenice dok Googleov pandan ne kuži te spike.

Zanimljivo je i što dosad nije uočen način kako te obiteljske asocijacije naknadno modificirati. S mamom to neće biti naročit problem jer jedna je mama no škakljiva je situacija s wife i husband jer njih u životu možete imati više.

Koristite li virtualne asistente poput Siri i Google Now? Pišite nam u komentarima.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marin

Ja koristim s voice

bono

Pozdrav. Jel postoji mogućnost da se aktivira google now nama u hrvatskoj i kako. Probao sam ali ništa ne uspijeva. I jedno pitanje van teme ako netko zna ili ima slican problem. Imam samsung galaxy s3 i android 4.3 problem je u tipkovnici kad trebam slova č š ž itd. Prije kada bi duže zadržao tipku s pojavilo bi se šß§śş ali bi mogao ići prstom lijevo ili desno a sad se samo to otvori pa pritisnes na jedno od tih slova neće ide lijevo ili desno nego stoji dok ne tipnem negdje drugdje.

bono

Pozdrav. Jel postoji mogućnost da se aktivira google now nama u hrvatskoj i kako. Probao sam ali ništa ne uspijeva. I jedno pitanje van teme ako netko zna ili ima slican problem. Imam samsung galaxy s3 i android 4.3 problem je u tipkovnici kad trebam slova č š ž itd. Prije kada bi duže zadržao tipku s pojavilo bi se šß§śş ali bi mogao ići prstom lijevo ili desno a sad se samo to otvori pa pritisnes na jedno od tih slova neće ide lijevo ili desno nego stoji dok ne tipnem negdje drugdje. Hvala.

mr.good

Odeš u opcije za tipkovnicu i u polju Key-tap feedback imaš opciju character preview. To uključiš i imaš prikaz ostalih slova na tipci

bono

Imam ja prikaz ostalih tipki ali ne mogu ići lijevo i desno nego ostanu slova preko tipkovnice i neće se samo makne kao prije kad odaberes slovo.