Lumia 1520 recenzija zaslon

 

Lumia 1520 recenzija zaslon

Novi Windows Phone 8.1 je na putu, a developeri izvlače sve više informacija o novostima koje će donijeti. Naime, u WP 8.1 SDK da se primijetiti da će u svojoj novoj verziji biti podržane i neke nove rezolucije zaslona.

Microsoft se svim silama trudi Windows Phone platformu popularizirati i prilagoditi svi segmentima tržišta i cjenovnim rangovima uređaja. Tek GDR3 nadogradnjom Windows Phone 8 dobio je podršku za quad-core čipove ali i veće zaslone u 1080p razlučivosti. Kako stvari stoje, Windows Phone 8.1 podržavat će i nove QHD (1440×2560) zaslone, koji će najvjerojatnije obilježiti top segment godine pred nama.

Osim te najjače rezolucije zaslona, WP 8.1 donosi podršku i za zaslone u rezoluciji 540 x 960, a zanimljivo je da je spuštena i minimalna podržana rezolucija koja više ne iznosi 480 x 800 već još nižih 360 x 640.

Microsoft će implementirati i novi prilagodljivi dizajn sučelja koje će prikaz prilagođavati veličini zaslona odnosno rezoluciji.

Windows Phone polako stasa u vrlo konkurentnu platformu premda možda i ne u u onom segmentu u kojem bi Microsoft htio pa su dosad najjači uspjeh postigli svojim najjeftinijim uređajem Nokiom Lumiom 520.

S kojim te WP uređajem vi sretni? Pišite nam u komentarima

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Paulo Basic

Nokia Lumia 1020