Samsung Exynos Infinity

 

Samsung Exynos Infinity

Samsung je manje od tjedan dana prije svojeg Unpacked 5 eventa na Twitteru objavio novi teaser koji nam najavljuje njihov novi Exynos Infinity mobilni čip. Je li riječ o 64-bitnom čipu koji će se suprotstaviti Appleovu A7 i hoće li baš on pokretati novi Galaxy S5, pitanje je zbog kojeg neki neće spavati sljedećih nekoliko dana.

Meni osobno treba puni više da me držim budnim u noći, obično je to seka i to ona kulenova no znam da će neki zbog ovoga biti vrlo uzbuđeni. O čemu je točno riječ vjerojatno nećemo doznati sljedećih nekoliko dana no špekulacije oko Exynos Infinity čipa se zahuktavaju.

Samsung je sliku ovog pobješnjelog bika popratio slijedećim mudrim i neskromnim riječima “Continuing our market-leading innovation and leadership, we bring you our latest innovations. Please stay tuned.” Vjerujem da kužite 🙂

Hoće li novi Exynos Infinity biti pogonska mašina novog Galaxya S5, hoće li imati osam jezgri i je li riječ o 64-bitnom čipu ostaje nam za vidjeti no nasreću nećemo morati čekati dugo.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
N.N.

Exynos i nije nešto što u Samsungu sami dizajniraju, to je skup licenciranih tehnologija i to CPU od ARM-a i GPU od ARM-a ili PowerVX-a. Slično kao i MediaTek, a Qualcomm je tu jedini koji radi i sami dizajn čipova sa Kraitom i Adrenom.

Po meni bi već dosta velik pomak u brzini bila u srednjoj klasi zamjena Cortexa-A7 sa 64 bitnim Cortex-A53 koji je bar 30% brži na istom taktu i uz to bi se lakše trebao skalirati na veći takt. Uostalom vidjeti ćemo i MTK i Snapdragon čipove ove godina sa njim.