Nokia Refocus za sve Lumie

 

Nokia Refocus za sve Lumie

Odlične vijesti stižu iz Nokie i Microsofta. Super zanimljivi dodatak kameri pod imenom Nokia Refocus, koji omogućuje naknadno podešavanje fokusa u već snimljenim fotografijama, od danas je u Windows Phone Trgovini dostupna za sve Lumie temeljene na Windows Phone 8 verziji platforme, neovisno o kameri.

Iako smo dosad pretpostavljali kako je Nokia Refocus ovisna o Nokia PureView tehnologiji jer su je dosad mogle koristiti samo PureView Lumie, to očito nije tako. Od danas je Nokia Refocus dostupna za preuzimanje na baš sve Windows Phone 8 Lumie. To znači da će i oni s najjeftinijom ali zato najpopularnijom Lumiom 520 uživati u naknadnom zamućivanju mrske vam punice na vjenčanim fotografijama te svim ostalim prigodama, gdje se ona pojavljuje u kadru.

Kao što znate, Nokia Refocus funkcionira na principu okidanja nekoliko uzastopnih fotografija s različitim fokusnim točkama te ih onda sve kombinira u jednu fotografiju s dinamičkim fokusom.

Budući da su danas sa sličnim fokus trikovima izišli i Sony, Samsung i LG ali samo na premium modelima, ovo ćemo smatrati vrhunskim potezom za ekipu iz Nokie.

Nokia Refocus pronađite i preuzmite na ovom linku.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
pink floyd93

na lumiji 920 radi perfektno , svaka čast… da se microsoft barem 50% trudi kao nokia ja neznam šta bi bilo . premda je os sve bolji i bolji