Windows Phone 8.1 wallpaperi

 

Windows Phone 8.1 wallpaperi

Windows Phone 8.1 je sve bliže, a informacija o tome kako će to biti još jedna izuzetno važna nadogradnja Microsoftove mobilne platforme je svaki dan sve više. Ova najnovija kaže kako će WP 8.1 najvjerojatnije podržavati USB OTG priključivanje eksternih memorija.

Premda to još ne znači da će i finalna verzija Windows Phonea 8.1 podržavati USB OTG, trenutna testna verzija navodno podržava tu praktičnu funkcionalnost, koju je od od mobilnih platformi dosad podržavao samo Android. Naime, bivši Microsoftov zaposlenik Nawzil Najeeb osim što ima ime od kojeg možeš složiti svakakvih zanimljivih riječi, objavio je na Twitteru kako njegov WP 8.1 uređaj podržava priključivaju USB memorijskih stickova putem adaptera. Pritom se na zaslonu pojavljuje poruka “USB storage detected. Tap to view files,” Klikom se pritom otvara File Manager i prikazuje sadržaj memorijskog sticka.

Valja napomenuti da USB OTG funkcionalnost ovdje nije važna samo radi priključivanja memorijskih stickova već otvara vrata i priključivanju drugih perifernih uređaja pa možda možemo očekivati i priključivanje Xbox kontrolera.

Dosad smo dakle saznali kako će novi Windows Phone 8.1 napokon dobiti Centar za obavijesti, wallpapere na početnom zaslonu, virtualne navigacijske tipke na zaslonu, redizajnirano sučelje kamere s novim funkcionalnostima, virtualnog asistenta Cortanu i USB OTG podršku.

Uz pravi hardver, Windows Phone 8.1 bi napokon mogao privući značajan broj novih korisnika. Razmatrate li i vi Windows phone kao opciju za svoj sljedeći smartphone?

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
knezo

Jedva cekam ovu nadogradnju da vidim na sta ce licit pa mozda i uzmem nesto 🙂

marko

imao WP ali nebi ponovo na njega
ne zbog samih win već zbog aplikacija … malo ih , nema bitnih , ima dosta loših aplikacija itd.

ali bi recimo starcima kupio WP 🙂 … ono , pinam samo viliku call pločicu i to je to 🙂

Knoxville

Ne branim wp niti ga ikome guram silom pod nos ali dosadni ste više s argumentima tipa “nema aplikacija”! O čemu ti pričaš!? Bio sam android user, sad sam na wp-u već duže vrijeme i apsolutno nikakav nedostatak aplikacija nisam osjetio. Stoji da još uvijek ima brojčano dosta manje aplikacija u usporedbi sa androidom i ios-om u službenom storeu, ali treba isto tako biti svjestan da na androidu i ios-u postoji bezbroj inačica jedne te iste aplikacije, tako da nije sve u konačnom zbroju aplikacija.

marko

ocito nisi power user 🙂
da sad pocnem nabrajati kakvih sve app fali neznam kad bi bio gotov …

to sto postoje brojne inacice iste app nije loše … nisu iste i mozes birati koja ti pase …

Knoxville

Svoj mobitel cijedim do krajnjih granica, pa bi se moglo reći da sam power user. 😉
Ja sam prvi puta wp isprobao prije 2 godine i onda je bio kronični nedostatak aplikacija, ali u 7. mjesecu prošle godine sam baš uzeo wp telefon i nikakav nedostatak aplikacija nisam osjetio. Od 32 gb prostora na telefonu, ostalo mi 10-tak slobodno, tak da se ipak ima nešto za instalirat! 😉
Neću se prepirati jer svatko ima svoje mišljenje, ali ajde nabroji mi 5 aplikacija kojih nema u wp storu, baš me zanima koje su to.

marko

lako ti je cijedit wp do krajnjih granica lol

ja cu ti reci koje su skupine aplikacija kriminalno loše … recimo vremenske prognoze i sve oko njih … onda obrada slike i sve oko njih … onda recimo office i sve oko toga …

to ti je full sažeto i ono najosnovnije …
a di su one sve druge “sitne” app koje sad imam na androidu koje vjerojatno nikad nece doci do wp …

recimo neki dan sam skinuo app GotYa! … tak nešto nebu nikad došlo na wp … 😉

Knoxville

Ja svoj mobitel cijedim i nema nikakve veze o kojem os-u se radi. Ja svoj smartphone koristim u punom smislu riječi. Reci što god hoćeš, ali wp telefon može sve što i sveti android! 😉 Hoćeš reći da je office na microsoftovom os-u loš? Sad si već smiješan. Pa na androidu ga moraš kupit! 😀 Bing weather super aplikacija, imaš i Accuweather od ovih poznatijih… Nema programa za obradu slika!? Barem toga ima! Samo nokia ih je izdala brdo! 😉 Ako nemaš nokiu ima načina za ugurat nokijine aplikacije, tako da živiš u zabludi! Ja znam što android korisnicima najviše… Read more »

marko

pa pogledaj jel si možeš uređivati office dokumente … offline naravno lol
na androidu je sasvim free i možeš sa njime SVE https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quickoffice.android&hl=hr
pa wp još ne moze uploudat slike na forume , ili neki imagehoste …o cemu imamo dalje pricat
accuweather je zbilja loš 🙂
daj mi nađi jedu app koja je približna ovakvoj app https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pixlr.express&hl=hr

cemu krađa :-))))))

marko

di su gif creatori ?
pfiiiiii lol

Knoxville

Što se tiče gif creatora; imaš odličnu aplikaciju koja se zove Nokia Cinemagraph! 😉
Eto, ja sam ti naveo konkretne aplikacije, ti si samo napisao wp ne valja i nema aplikacija! 😛

marko

pa to je tocno
nokia radi odlicno svoj posao
ali to su app za nokie
a htc , samsung i ostali kifla

marko

btw gore ti je odgovor samo treba moderator dat odobrenje 🙂 …

Knoxville

Uz nokiu imam i htc i mogu ti reći da se gotovo sve nokijine aplikacije mogu instalirat i na htc i na samsung! 😉