HTC ONE M8 RECENZIJA

 

HTC ONE M8 RECENZIJA

HTC One M8 je rezultat logičnog slijeda događaja te predstavlja itekako dostojnog nasljednika lanjskog HTC-ova flagshipa poznatog kao HTC One M7. U tih godinu dana, HTC je naučio kako impresivan metalan dizajn učiniti još metalnijim i ljepšim, kako jedan od najboljih zaslona na tržištu učiniti još boljim te kako od jedne odlične kamere napraviti dvije ali i kako telefon opremiti microSD utorom. Sve o HTC One M8 saznajte iz detaljne recenzije u nastavku.

SPECIFIKACIJE

HTC One M8

dimenzije/masa

146.4 x 70.6 x 9.4 mm i 160g

zaslon

5” Super LCD3 1080 x 1920 (~441ppi)

Gorilla Glass 3

CPU/GPU

quad-core Snapdragon 801 2.3 GHz Krait 400;

Adreno 330 GPU

RAM

2 GB

podatkovni prostor

16 GB (oko 10 dostupno) + microSD do 128 GB

kamera

Duo Kamera 4MP UltraPixel; dual LED; 1080p; prednja 5 MP 1080p

povezivost

4G; WiFi; Bluetooth 4.0; GPS; Wi-Fi hotspot; NFC

baterija

Li-Ion 2600 mAh integrirana

OS

Android 4.4.2 KitKat

DIZAJN I ERGONOMIJA

Lanjski je HTC One (M7) s pravom bio proglašen najinovativnijim uređajem godine, kojeg između ostalog obilježava i premium dizajn aluminijskog unibody kućišta. Ovogodišnji HTC One M8 ima još bolji dizajn s još većim udjelom metala u sebi. Dobar dio vas, pokazalo se u našoj anketi, ni nije baš oduševljeno metalom kao izborom materijala no priznati se mora da mu po dojmu kojeg ostavlja u ruci, većina drugih plastičnih smartphonea nije ni do koljena. Kad ga već platiš toliko koliko ga platiš, želiš da ti tako izgleda u ruci. Ako dosad niste imali prilike, pozivam vas sve da ga isprobate u nekom od trgovina, po mogućnosti bez onog lanca i uvjerit ćete se u ono što propovijedam.

Dobar dio prednjice HTC-a One M8 zauzima njegov 5-inčni zaslon, a da je ispod i iznad toga zaslona moglo biti i manje prostora, je. Naročito je ispod zaslona ostalo previše prostora kojeg HTC nije baš naročito iskoristio pa se tu moglo srezati jedan dobar centimetar visine uređaja, a to bi vjerojatno skinulo i kojih 10-20 grama od osjetnih 160 g koliko M8 teži.

Iznad i ispod zaslona su stereo Boom Sound zvučnici, kapacitivne navigacijske tipke su zamijenjene onim virtualnima na zaslonu pa tako dolje imamo samo HTC logo, a gore još i oko prednje kamere te otvor senzora. Skoro zaboravih da je u jednu od rupca gornjeg zvučnika, smještena i sitna LED lampica obavijesti, koju svaki pošteni smartphone mora imati.

Bridovi HTC-a One M8 su izrađeni u potpunosti od metala bez onog injektiranog polikarbonata kojeg je po bokovima imao lanjski model. To ostavlja još bolji vizualni dojam ali je zbog toga M8 u ruci ipak nešto klizaviji od  svojeg prethodnika, no ako imate nervozno znojave ruke to vam neće predstavljati problem. Na lijevom je boku appleoidni pretinac za nano SIM karticu, kojeg i ovom prigodom proklinjem jer mi nikako nije jasno čemu to na uređaju koji svojim gabaritima nije ni nano ni micro.

Na desnom je boku isti takav pretinac za microSD kartice kojeg lanjski model nije imao. Tu je još i dugačka tipka kontrole glasnoće, dok je tipka Power na gornjem bridu ali blizu desnog ugla. Gornji brid je plastičan i integrira IR lampu daljinskog upravljača. Donji brid je metalan i nosi microUSB konektor i 3.5 mm izlaz za slušalice.

[photomosaic nggid=489 padding=”5″ columns=”3″]

Leđa su zapravo dio tog istog metalnog kućišta koje se po bokovima razvlači do zaslona, a prekinut je dvjema polikarbonatnim linijama koje su tu da bi propuštale signal do unutrašnjih antena.  Tamo straga vas gledaju još dva oka. Jedno veliko one UltraPixel kamere te drugo manje iznad njega, a zajedno čine takozvanu Duo Kameru. Tu je i dvotonska dual LED bljeskalica, a dolje niže po sredini ugravirani HTC logo. Ispod poklopca je integrirana baterija kapaciteta 2600 mAh i teško da ćete do nje doći bez sjekire ili dinamita.

Koliko je ovo metalno kućište uz to što je izuzetno privlačno i otporno na udarce, ogrebotine i habanje ne mogu nakon ovako kratkog druženja i tvrditi jer ga pazim i mazim bolje od vlastita djeteta. U pravilu plastika bolje prolazi u susretima s asfaltom no zato nije ovako sexy, a ja volim sexy.

ZASLON

HTC ONE M8 RECENZIJA

HTC One M8 je opremljen 5-inčnim Super LCD3 zaslonom rezolucije 1080 x 1920, gustoće piksela impresivnih 441 ppi. Kao što je zaslon lanjskog M7 bio fantastičan tako je unatoč nešto manjoj gustoći piksela i ovaj. Riječ je o doista impresivnom zaslonu, koji se može pohvaliti prostranošću, oštrim prikazom, vjernim prikazom boja, odličnom vidljivošću pod kutom te solidnom razinom osvijetljenja.

Odziv na dodir je naravno također izvrstan. Treba imati na umu da je donji dio zaslona ipak zauzet transparentnom navigacijskom trakom s trima virtualnim tipkama. Ipak se te tipke u nekim aplikacija povlače te tako sadržaj prikazuju cijelom dijagonalom. Uglavnom osim ako ne preferirate AMOLED zaslone, ovom zaslonu nećete imati što zamjeriti.

KAMERE

HTC ONE M8 RECENZIJA

 

Jedna, dvije, sveukupno tri kamere ima HTC One M8. Sprijeda je 5 MP širokokutna kamera namijenjena prije svega sve popularnijim selfie fotografijama i ima svoje posebne preddefinirane postavke koje će prepoznati vaše i lica vaših selfie partnera i ovjekovječiti vas baš onako ka želite.

Straga pak imamo Duo Kameru, koja u biti integrira onu istu UltraPixel kameru sa senzorom koji raspolaže se 4 MP, a kao ispomoć ima i dodatno oko gore iznad, a omogućuje napredne UFocus trikove i 3D efekte u već snimljenim fotografijama. Za bolje fotke u uvjetima baš slabog osvijetljenja pomaže i nova dvotonska dual LED bljeskalica.

Sučelje kamere je redizajnirano pa sada nemamo više obje tipke okidača na zaslonu već moramo birati između fotoaparata i videokamere, a duljim pritiskom na virtualnu tipku okidača opalit ćete superbrzi rafal fotografija. Povlačenjem prsta s vrha zaslona u ležećoj orijentaciji odnosno s desna u uspravnoj orijentaciji zaslona, odabirete prednju/stražnju kameru. Dodirom zaslona ručno se mijenja fokus kako u fotoaparatu tako i u kameri. Od načina snimanja dostupni su Autoportret, Zoe, Dvostruko snimanje i Panorama 360. Duljina Zoe snimaka više nije ograničena pa ako prst na okidaču zadržite dulje od 3 sekunde nastavit će snimati.

HTC ONE M8 KAMERA 2

Dublje u Postavkama kamere možete odabrati omjer stranica fotografija 16:9, 4:3 i 1:1, a igrati se možete i kontrastom, zasićenjem boja, oštrinom, ISO vrijednostima, ekspozicijom te možete primijeniti i neki od efekata odnosno filtera.  Super je opcija pohrane vaših prilagođenih postavki pa ćete ovisno o uvjetima odabrati i neki od svojih preddefiniranih setova postavki. Svejedno ćete ponajviše koristiti automatske postavke koje posao odrađuju odlično.

Taj dodatni senzor Duo Kamere na leđima omogućuje vam da u snimljenim fotografijama naknadno podešavate fokus (UFocus) ili pak da fotografijama dodajete 3D efekt dubine. Ono što mi je kod HTC-a po pitanju ovih fokus trikova bolje je to što za to ne treba ulaziti u poseban način snimanja kao na Samsungu Galaxy S5, Nokia Lumia modelima, Sonyevim Xperiama pa i novom LG G Pro 2 modelu. Bilo bi bolje da opcija UFocus nije ipak zakopana u meniju uređivanja fotografije no tu je pa odabirom uređivanja bilo koje snimljene fotke možete premještati fokus naprijed i natrag. Ako fotka nije snimljena u dobrim uvjetima može se dogoditi da nema informacija o dubini pa UFocus i 3D efekt neće biti mogući.

Ako ćemo razglabati o UltraPixel kameri naspram standardnih megapiksel kamera na tržištu, meni je i lanjska UltraPixel bila odlična dok je većina mlatila po tome kako se u uvjetima dobrog osvijetljenja UltraPixel ne može mjeriti s ostalima. To u biti stoji u slučajevima kada od snimljenih fotografija želite printati posterčuge u ne znam kakvim dimenzijama ili imate potrebu zumirati određene dijelove fotografija pa ih ispisivati. Inače vas ta 4 MP UltraPixel kamere neće nimalo smetati, a kada je riječ o fotkama u uvjetima slabijeg osvjetljenja, UltraPixel jednostavno rastura. Senzor veličine 1/3” s pikselima veličine  2 mikrona upija puno više svjetla pa dok ćete nekom 13 MP kamerom dobiti mrčinu, ovdje ćete dobiti ono što ste svojim očima vidjeli.  Drugi, meni možda i važniji aspekt smartphone kamere je brzina autofokusa i okidača, a tu je kamera HTC-a One M8 izvrsna.

HTC je ovdje primijenio vlastitu filozofiju koju bazira na tome kako se najveći dio fotografija snimljenih smartphone kamerama koristi za dijeljenje na društvenim mrežama, a ne za razvijanje i tu su po mom skromnom mišljenju pravu.

Evo par primjera fotografija i videa snimljenih koristeći automatske postavke:

[photomosaic nggid=488 padding=”5″ columns=”4″]

Fotke u punoj veličini OVDJE

1080p test video kamere

SOFTVER

HTC ONE M8 RECENZIJA

HTC One M8 dolazi s Androidom 4.4.2 KitKat i osvježenim HTC Sense 6.0 sučeljem kojeg je HTC dodatno uglancao i uštimao u odnosu na prethodnu verziju. Isto takvo sučelje u vidu nadogradnje dobijaju sada i lanjski HTC One, HTC One Max, a vjerujem i HTC One mini. Zaključani zaslon i dalje izgleda vrlo slično Početnom zaslonu, a povlačenjem prsta po njemu u raznim smjerovima možemo zaslon otključati pa skočiti u BlinkFeed ili na osnovnu stranicu Početnog zaslona.

Novost su i pametne geste koje možete koristiti i bez uključivanja zaslona Power tipkom na vrhu. Tako ćete zaslon uključiti dvostrukim tapkanjem, a i bez toga povlačenjem prsta s dna zaslona prema gore skočiti direktno u zadnju korištenu aplikaciju.  Povlačenjem prsta s lijeva na desno pokrećete BlinkFeed, a s desna na lijevo direktno osnovnu stranicu Početnog zaslona. Klizanjem prsta po isključenom zaslonu s vrha prema dolje otvara se HTC Speak virtualni asistent, koji ne razumije hrvatski. Ako pak u ležećoj orjentaciji telefona pritisnete i zadržite tipku kontrole glasnoće, brzo ćete skočiti u kameru bez potrebe za uključivanjem i otključavanjem zaslona.

BlinkFeed prikaz kratkih vijesti s temama na koje ste se pretplatili opet je krajnja lijeva stranica Početnog zaslona no može se posve i isključiti ako je ne želite. Sveukupno je maksimalno 5 stranica Početnog zaslona za vaše prečace, mape i widgete, a prilagodba izgleda sučelja je intuitivna i pristupa joj se duljim pritiskom prsta na prazninu na Početnom zaslonu ili štipanjem s dva prsta. Dublje u Postavkama pod stavkom Osobna prilagodba izgled sučelja možete mijenjati i kroz 4 različite teme.

HTC ONE M8 RECENZIJA

Kao i obično povlačenjem statusne trake prema dolje ulazi se u Centar za obavijesti, a ako isto napravite s dva prsta dobit ćete stranicu sa najvažnijim sistemskim sklopkama za Wi-Fi, Bluetooth, razinu osvjetljenja itd. U dnu Početnog zaslona je dock s 4 ikone po izboru i centralnom za skok u ladicu s aplikacijama. Ispod docka je navigacijska traka s virtualnim Android tipkama, a pritiskom na tipku Multitasking dobit ćete prikaz svih nedavno korištenih aplikacija. Tu je dodana i tipka kojom ćete ih ubiti sve odjednom. Pohvaljujem!

Internetom ćete surfati ili web preglednikom kojeg HTC zove jednostavno Internet ili Google Chrome web preglednikom, koji je ovdje također predinstaliran. I jedan i drugi web stranice učitavaju brzo, pogotovo na 4G/LTE mreži, a pinch-to-zoom radi super glatko. 5 inča zaslona je također adut za sve vas surfere.

HTC-ova virtualna tipkovnica je odlična, dovoljno prostrana, precizna i intuitivna. Bez problema ćete tipkati u obje orijentacije zaslona.
HTC ONE M8 RECENZIJA

Multimedijalno je HTC One M8 također opak igrač. U pogledu fotografija i videa ima izvrsnu premda katkad i zbunjujuću Galeriju fotografija i videozapisa, koja omogućuje kreiranje zanimljivih Zoe video albuma fotografija s glazbenom podlogom i raznim efektima. Sama Galerija predlaže nove albume nakon što prikupite nove fotografije i videozapise, a shvatit ćete da je to jako zgodan način kako nekome u minutu ili dvije prikazati uspomene s nekog izleta ili fešte bez ljude udavite s 1000 fotografija.

Uređaj je hardverski posve sposoban bez problema reproducirati full HD filmove raznih formata premda će vam ipak trebati neki sposobniji player iz Trgovine Play za punu podršku formata i podnapisa. BoomSound zvučnici, smješteni frontalno i ovdje su kao i na lanjskom modelu fantastični za uživanje u glazbi pa i filmovima te YouTube klipovima. Zvuk koji dolazi iz njih jednostavno ispunjava prostoriju (ako baš ne živite u tvorničkoj hali ili klaonici) pa ako ne znate o čemu je riječ, mislit ćete da glazba dolazi s neke glazbene linije.

Mislim da ne moram posebno napominjati kako je HTC One M8 u trenutku nastanka ove recenzije jedna od najmoćnijih mašina na smartphone tržištu pa time vaši gaming zahtjevi za njega nisu nikakav problem. Real Racing 3, Shadowgun, Temple Run 2 i slične naslove M8 vrti glatko i bez trzanja.

Od ostalih predinstaliranih aplikacija istaknuo bih TV, koji koristi integrirani IR blaster pa služi kao daljinski upravljač, a ako svoj uređaj (tv, dvd, set-top-box) ne pronađete na popisu modela, komande možete i ručno upucati sa originalnog daljinca. FM Radio omogućuje slušanje FM radio postaja dok su slušalice priključene, Car aplikacija prilagođuje izgled korisničkog sučelja za korištenje u vožnji, a Kid Mode je odličan način kako posuditi telefon djetetu s ograničenim pristupom sadržajima. Polaris Office 5 poslužit će za kreiranje i dijeljenje Office datoteka, a predinstaliran je i Googleov Disk kojim pristupate svojem Google Drive oblaku. Volio bih da su ubacili i neki svoj File Manager no nema ga pa preuzmite neki iz Trgovine Play.

PERFORMANSE I BATERIJA

HTC ONE M8 RECENZIJA

HTC One M8 pokreće sada aktualni Snapdragon 801, čije 4 Krait 400 jezgre ovdje kucaju taktom 2.3 GHz pa uz pomoć 2 GB RAM-a, Adreno 330 grafiku  i 16 GB interne memorije, proširive microSD karticama sve radi super glatko i fluidno. Bilo da pričamo o navigaciji Sense 6.0 sučeljem, učitavanju web stranica, reprodukciji multimedije ili pak gamingu, HTC One M8 ostavlja dojam super moćne mašine, a to zapravo i jest. Od moćnih iznutrica i cjenovnog ranga u kojeg se M8 smjestio, sve drugo bilo bi mi razočaranje.

S telefonijom nisam za vrijeme testiranja iskusio nikakve probleme. Zvuk u slušalici je glasan i čist, a podržane 4G brzine omogućuju glatko i brzo mobilno surfanje i streamanje multimedijalnih sadržaja. Jedinu manu koju mogu staviti u kategoriju telefonije je prokleta nano SIM kartica, koja nije neki objektivni problem no neurotika poput mene, jednostavno nervira.

Pohvalna je i puna Podrška za USB OTG priključivanje memorijskih USB stickova uz pomoć adekvatnog adaptera no kao što ranije rekoh, za File Manager ćete se morati pobrinuti sami.

Integrirana baterija, kapaciteta 2600 mAh je 300 mAh više u odnosu na prethodnika i zahvaljujući štedljivijem novom čipu i softverski optimizacijama nudi prilično solidnu autonomiju za ovaj rang uređaja. U HTC-u kažu da M8 može na jednom punjenju izdržati čak 40% dulje. U stvarnom životu i realnom korištenju ne biste smjeli imati problema izvući cijeli dan srednje intenzivnog korištenja.

S uključenim baš svim oblicima komunikacije, sinkronizacijom Gmaila, Hangoutsa, WhatsAppa, Facebooka i svega ostalog izvlačio sam dan i pol. Isključite li 4G  dobit ćete još više autonomije. Ako vam ni to nije dovoljno možete uključiti i Extreme Power Saving način rada koji će doduše ograničiti rad na samo par najnužnijih aplikacija poput Telefona, Poruka, E-pošte, Kalendara i Kalkulatora, a na taj način će s 5% baterije izgurati dodatnih 10 sati.

ZAKLJUČAK

HTC One M8 je smartphone, kojeg jednostavno ne možete ne voljeti. Premda u životu ništa nije idealno, HTC One M8 je vrlo blizu toga da bude idealan smartphone. Doista impresivan metalni dizajn je nešto čime se na tržištu trenutno ne može pohvaliti puno njih, a kvaliteta izrade je besprijekorna. Uz lijepi veliki zaslon, vrhunske performanse, odličnu kameru, intuitivno korisničko sučelje i solidnu autonomiju, jedinom njegovom manom vidim prilično visoku cijenu koja je u rangu najskupljih mu dostojnih rivala poput Samsunga Galaxy S5 i Sony Xperie Z2.

 

  • izvrstan dizajn i kvaliteta izrade
  • izvrstan zaslon
  • odlična kamera
  • vrhunske performanse i fluidno sučelje
  • 4G/LTE
  • solidna autonomija
  • FM Radio
  • utor za microSD
  • podrška za USB OTG
  • cijena

Uređaj na testiranje ustupio HTC Hrvatska, a najbolje cijene uređaja pronađi na Nabava.net.

najbolji izbor mobitela mobis.hr

Usporedi cijene mobitela Nabava.net

Svi mobiteli na jednom mjestu.

Nabava.net ti omogućava pretragu i usporedbu cjelokupne ponude mobitela na hrvatskom tržištu.

VIDEO RECENZIJA

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

42 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mr Saxobeat

E Toni to volim,kad subotom ujutro ustanem negdje oko deset i nađem recenziju neke mrcine ovog tipa.Svaka ti čast,divim ti se 🙂

xy

Ja imam HTC 500 i prezadovoljna sam.. mogu zamisliti ovaj kakav je tek..

marko

Toni pozdrav. Kažu da kamera u odnosu na z2 ili s5 i nije bas. Da je losija. Sta ti mislis?

iMatija

Toni svaka cast na recenziji. Kao i uvijek kratko, sazeto i jasno. Jedino me zanima tvoje misljenje kamere u usporedbi sa G2? Slazem se da dosta nas koristi te slike samo na mobitelu ili na kompu i da su dovoljne velicine.. Pozdrav svima!!

leon.og

Nadam se kad dojdem u THT u Ogulini da cu na njega ili barem na M7-icu naletit. a i da skicnem ostale konkurente kao s5 i z2. eh da bar mogu ko ti tako

DenisDeno

NHF Tony,al uvrstavat njegovu kameru pod prednost, je pomalo neozbiljno… Imam ga dva tjedna i kamera je mana tog uređaja, koliko god se nekima to ne sviđa… Neznam dal si probao slikat slike u HDR modu, al sam HDR je banana vecega obujma, nadalje dnevne slike su preeksponirane i to se vidi iz aviona…Low Light slike su ok u usporedbi sa konkurentnim S5,ili Z2,al ironicno, losije su u odnosu na orginalni One(nedostatak OIS-a= veci ISO= veci šum)… Kad smo kod OIS-a, njegov izostanak se itekako osijeti kod snimanja videa… Mobitel je zaista prekrasan i oku i ruci, al cijena mu… Read more »

Andy

+1 za ovo Toni. Jednostavno ne shvaćam što neki ljudi očekuju od kamere na smartphoneu. Takvi koji govore “bavim se fotografijom” pa mi je kamera na mobu važna su mi najbolji. Da se stvarno bave fotografijom ne bi hodali uokolo i fotografirali mobom. Kupi profi fotić i na miru si. Kamera na mobu služi da se fotka okine na brzinu. tj. da imaš nešto pri ruci kako bi mogao ovjekovječiti neke trenutke, ali to ne ulazi u sferu profi fotografija. Koristio sam M8 tjedan dana i moram priznati da su meni fotke koje on radi dobro sjele. Što sam očekivao,… Read more »

Ivan

Toni,koji bi odabrao galaxy s5,ili m8? Opcenito tvoj izbor ?

DenisDeno

HDR je daleko veci problem od preeksponirane slike,koju mozes popravit rucnim postavkama, al HDR je banana kako god okrenes i to mu ja ne mogu oprostit… Vidao sam mobitele u nizem cijenovnom rangu,koji imaju bolji HDR od ovoga… Kamera mu nije shit, al nije ni bajna, cak i u Low Lightu ima poprilicno boljih performera, bez obzira sto isti nemaju ultrapixele… Jedino sto mu nema ravnog u brzini okidanja, tu se slazem…

DenisDeno

Svaka preporuka za kupit mob, samo sam se osvrnuo na dio recenzije kamere… Ne bi skodilo navest i mane, pa ako je nekome kamera izuzetno bitna, zna sto moze ocekivat u kompletu…

UVIJEK VJERNI

Toni, daj mi reci kako su ti legle ovako visoke kapac. tipke, kao i to što logo zauzima oko 1 cm uredjaja? I kako to izgleda kod videa, fotkanja, igrica, surfanja… Utječe li takva pozicija tipki na veličinu samog zaslona u praxi? Jeli to uopće mana uredjaja? Meni se čini da je, ali što ti veliš? Što se tiče kamere, slažem se da su to preseravanja po pojedinim našim portalima.

UVIJEK VJERNI

@DenisDeno
Ako si voljan, možeš mi i ti malo opisati kako to izgleda u praksi? Koliko je zapravo taj zaslon veličine 5 inča?

UVIJEK VJERNI

Toni, a sad kad imaš i Z2, koji ti je od S5, Z2 i M8 nekako najnezgrapniji kod držanja u ruci i najnezgodniji pri korištenju, onako objektivno?

Grobo

može li i netko odgovorit jel bolja ova kamera ili ona na z1 kompakt i di je tu kamera ona od galaxy s3, jeli htc ovom kamerom otišao dalje i naprijed, hoće li to bit smjer kamera na svim smartphonima ili je s ovom kamerom uštedio da bi pokrio metalno kućište, jel ova kamera kompromis ili nova trasa u razvijenom svijetu smartphona, sad će mo u sto postova opravdavat kameru. a fotografi profesionalci nose fotoaparate od 2 velika megapiksel jel? to je super i svi razvijaju aparate u tom smijeru, nemaju slučajnu 40 miliona sitnih i velike leće brušene i… Read more »

Andy

A još više volim takve kao što si ti, tj. one koji sami sebe pokopaju.Dakle, kažeš da je je kamera na mobu bitna i bolja od profi fotića u nekim situacijama i onda kažeš da su neke od najplaćenijih fotografija uhvaćene fotićem za jednokratnu upotrebu? Zaključak: kamera na m8-mici je i više nego dovoljno dobra da se zabilježe posebni trenutci. Period. PS Ono s fontanom je priča za malu djecu. 90% objektiva je vodootporno i otporno na manje udarce, a oni su dio na fotiću sa malo većem cijenom i samim time teško da su se razbili. A pošto je… Read more »

Grobo

na snimci se točno vidi što je umočeno pa se može utvrdit i koliko to vrijedi, zbog takvih priča ko tvoja iduće će godine sve fotografe pobacat u vodu, da ovaj mob s ovakvom kamerom dovoljno je dobar da zamjeni skupu opremu u ovakvim situacijama, niko tu nikog ne zakopava, nego raspravljamo. fotograf entuzijast, profić, napredni korisnik smartfona i svatko ko da 6000 kuna za mob zelio bi dobit naj bolje od svega, kamera na ovom mobu nije naj bolje od svega nego dovoljno dobra, ni sam neznam dal treba bit pod plus ili minus u recenziji ali svakako je… Read more »

Ivan

Pa ne mora imat najbolju kameru,ak nis barem ima duo kameru ,trikove fokus,3 D efekt …to valjda nema nitko…zvucnike koje nema nitko,i izgled ,materijale koje opet nema nitko …a sve ostalo je tu negdje …nije lose …

Ivan

Fali samo …vodootpornost,senzor srca ,touch id ,i slika u slici …tj. Cepanje zaslona na pola ,tj.dvije aplikacije na zaslonu ….e samo to fali

denisdeno

Kamera na Z1(bilo compact,bilo obicna) je ok, sve dok si na dnevnom svijetlu, cim kameru koristis u umijetno osvijetljenom ambijentu,ili ne daj Bože u ambijentu bez osvijetljenja, kamera postaje ne upotrebljiva… Problem stvara zrnatost slike, cak i pri agresivnim ISO postavkama, tako da low light slika bude puna detalja, koje unisti post processing i stvori zrnatost koja unisti sliku… Na zalost ista stvar je i na Z2,doduse u nesto blažem obliku,al i dalje primjetno i iritirajuce… Opet sa druge strane M8 radi lose slike na dnevnom svijetlu… Em ih preeksponira(doduse to mozes popravit,ako znas postavit ekspoziciju),em je HDR uzasno los(na… Read more »

Snopy

Sve je odlično, osim ove statusne trake crne htc koja oduzima prostor displeya. To je definitivno kvari dojam i uzima bezpotrebno prostor. Al baš. kao što si rekao toni komotno su mogli taj logo htc nacrtati u donji zvučnik. Također, z2 a evo i lg g3 će biti sa 3 gb rama, a vjerujem i note 3 da će imati 3 gb rama. Sad koliko će tu zaostajati m8 u odnsou na konkurecnociju pitanje je. Pa,tu je i procesor koji će ići na 2,5 ghz..brzine (lg g3, i note3) Jedino šro bi mene odbilo u ovom trrenutku je taj htc… Read more »

Grobo

super aluminijsko kućište, švrsto s osjećajem vrijednosti zbog kojeg bin prežalil neizmjenjivu bateriju koja se prešućuje i onda nema ni spomena o IP-u, dakle pušća vodu, ili mi je nešto promaklo

osim osjećaja, a to ne želim plaćat, koje karakteristike bi me trebale ovamo privuć, da kupim to a ne lgg3, s5, z2
usput koliko košta jučer na utakmici sekunda reklamnog prostora i ono uz bok igrališta.

MixFix

Toni jedno pitanje za tebe, onako nevezano za recenziju ovog telefona (koja je inace odlicna kao i uvjek i sve pohvale), da li si mozda pratio nekad recenzije na srbijanski sajt mobilnisvet.com, koje radi onaj rus Eldar Murtazem ili kako se vec tacno zove. Zanima me kako ti se cine njegove recenzije, jer cesto zna da popljuje neki telefon i nagrdi ga do te mjere, da je to nevjerovatno. I imam utisak da favorizuje bas Samsung

tomi

Osjećaj u ruci,kvaliteta izrade,boom sound,ekran…jednostavno ovaj mobitel viče kvaliteta,kvaliteta.imam ga osobno nekih 10 dana i više sam nego zadovoljan,definitivno je najbrži na tržištu,imao sam i z1 i note 3…htc ih je u brzini nadmašio,nema stekanja,jednostavno leti…kolliko priče o kameri,kamera radi svoj posao,nije to fotic,nema ostrinu kao sony ili s5 al zadovoljava u potpunosti.kad smo kod cijene i očekivanja ljudi da za tu lovu kamera nije neka,s5 za istu lovu nudi zvuk game boy-a iz 1998g,touch wiz šteka,ulazak u galeriju itd…Osjećaj u ruci je ko da držim komad plastike koji na stisak škripi…To je po meni veći problem za tako skupi… Read more »

Apartmani DM

Imam HTC M8, slike na mob izvrsne…kada ih stavim na face malo mutne. Ima i još netko takav problem?