Prvi detalji o Huawei Ascendu P8

 

Huawei Ascend P8 prvi detalji

Huawei Ascend P7 je još uvijek više no aktualan smartphone, star tek oko pola godine, no u Huaweiu su navodno spremni njegova nasljednika predstaviti već na CES-u u siječnju 2015. Neslužbene informacije daju nam relativno mutnu sliku o tome što možemo od njega očekivati.

Huawei će kao i svaki puta dosad pažnju posvetiti izuzetno tankom dizajnu svojeg Ascenda P8 jer i njegovi prethodnici Ascend P6 i Ascend P7 bili su za svoje vrijeme šampioni kompaktnosti, koja za posljedicu ipak ima slabiju autonomiju, a i prilično visoke radne temperature posve metalne P6-ice.

Ako se nove neslužbene informacije ispostave točnima, novi Ascend P8 će imati 5.2-inčni 2.5D zaslon rezolucije 1080 x 1920, što će osigurati posve solidnu oštrinu prikaza s otprilike 424 točaka po inču, a njegovi rubovi će biti blago savinuti prema bridovi za lakše klizanje prstiju po njemu. Kad je prije neki dan TSMC najavio svoje nove  16nm čipove, rečeno je kako će Huawei biti prvi, koji će ih upotrijebiti no hoće li već P8 biti pokretan njime, neizvjesno je.

Čini se da će Ascend P8 najviše donijeti po pitanju materijala i kvalitete izrade pa se tvrdi kako će biti izrađen od kombinacije metalnog okvira i keramičkih leđa. Priložena fotografija, navodno prikazuje jedan detalj dizajna nove P8-ice pa vidimo i novi sklop leđne kamere i nije posve jasno je li ona ovo opremljena dual LED svjetlom ili je to ispod oka kamere zapravo skener otiska prsta, kakvim raspolaže veliki brat Ascend Mate 7.

Ako ste vlasnik nekog od solidnih Huawei smartphonea dostupnih na ovim prostorima javite nam se u komentarima sa svojim iskustvima.

3
Imaš nešto za reći?

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Toni JerkovićGmailMrAndrija Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
MrAndrija
Guest
MrAndrija

Ja koristim Huawei Ascend G6 3G, zadovoljan sa njime, jedina stvar koja mi smeta je premalo memorije , od koje je dostupno oko 2GB, a i ta dva su čak podijeljena, polovina za aplikacije, a polovina za slike, dokumenta itd..
Ostalo je sasvim OK. Nego, Toni postoje li šanse da ovaj telefon dobije apdejt , pošto je trenutno na 4.3?

Gmail
Guest
Gmail

… što će osigurati posve solidnu oštrinu prikaza s otprilike 424 točaka po inču… Toni, zar i ti brkaš točke i piksele? 😀 Vjerojatno si bio jako umoran kada si ovo pisao.