BlackBerry prestaje sam proizvoditi smartphone – brand ipak ne umire

BlackBerry rasprodao 200 000 Passporta

Nekadašnji kanadski div RIM, kasnije preimenovan u BlackBerry službeno je najavio obustavu proizvodnje smartphonea. To ne znači da više neće biti BlackBerrya već će ih pod tim brandom proizvoditi drugi.

Sada je eto i službeno da će BlackBerry Priv postati posljednji BlackBerry smartphone, proizveden unutar tvrtkinih pogona. Naime, nakon već par uzastopnih godina lošeg poslovanja i pada tržišnog udjela BlackBerry OS-a na ispod 1% i prešaltavanja na Android, ključ u bravi tvrtkinih proizvodnih pogona zauvijek će biti okrenut ulijevo.

Iz BlackBerrrya pak uvjeravaju da to ne znači i kraj BlackBerry branda, a bogme niti uređaja s naširoko opjevanom QWERTY tipkovnicom, samo ih više neće proizvoditi unutar tvrtkinih pogona.

BlackBerry će svoj brand, svoju QWERTY tipkovnicu kao i softverska rješenja licencirati drugima pa ako ste jedan od poklonika ne trebate neutješno očajavati. Hoće li poznati brand uspjeti na ovaj način zadržati nivo kvalitete i očekivanja tržišta pokazat će vrijeme.

Jedan od partnera će svakako biti i kineski TCL, koji stoji i za modela DTEK50, koji nije ništa drugo do rebrandirani Alcatel Idol 4, kojeg sam nedavno testirao.

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.