25 godina mobilne telefonije u Hrvatskoj HT obilježio izložbom Mobilna revolucija 1991. – 2016.

25-godina-mobilne-telefonije-mobiteli

Iz Hrvatskog Telekoma danas javljaju kako su povodom 25. obljetnice mobilne telefonije u Hrvatskoj, građanima poklonili izložbu pod nazivom Mobilna revolucija 1991. – 2016. Izložba će biti otvorena do kraja iduće godine h HT muzeju na adresi Jurišićeva 13. Upad je besplatan, a izložba pruža presjek četiri generacije mobilne telefonije od Mobitela, preko GSM-a na ovamo.

HT slavi 25 godina mobilne telefonije u Hrvatskoj i poklanja građanima izložbu Mobilna revolucija 1991. – 2016. 

  • U 25 godina broj HT mobilnih korisnika povećao se s početnih 200 na 2,3 milijuna korisnika pokretne telefonije 
  • Prvi SMS poslan je 1999. godine, a danas je moguće gledanje serija i filmova na mobilnom uređaju na svakom koraku bez trošenja podatkovnog prometa 
  • Izložba traje do kraja 2017. godine i besplatna je za sve građane

Danas je u HT muzeju svečano otvorena izložba Mobilna revolucija 1991.- 2016., koja kroz najvažnije trenutke prikazuje razvoj mobilne telefonije u posljednjih 25 godina u Hrvatskoj, a gdje je upravo Hrvatski Telekom imao ključnu ulogu. Izložba je poklon građanima koji će ju tijekom cijele iduće godine moći posjetiti besplatno.

Novi postav muzeja nudi jedinstven pregled „revolucionarnih“ mobilnih tehnologija i usluga – od prvih mobilnih uređaja čija je cijena iznosila i do 15.000 maraka, preko prvog SMS-a 1999. godine, do 4G tehnologije i novih usluga poput Stream Ona, koja je jedinstvena na cijelom europskom tržištu.

25-godina-mobilne-telefonije-rajic-tomaskovic-rapaic

Naša mreža je najbolja po brzini, pokrivenosti i kvaliteti. Danas okupljamo više od 2,3 milijuna mobilnih korisnika i pružamo najveću pokrivenost 4G signalom u cijeloj Hrvatskoj, a kontinuirano ulažemo u daljnji razvoj. Upravo to naši korisnici prepoznaju što potvrđuje i njihova vjernost kroz sve ove godine“, poručio je predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Davor Tomašković.

Razvoj mobilne telefonije u Hrvatskoj počeo je 1991. godine kada je tadašnji HPT, čiji je HT pravni sljednik u području telekom poslovanja, predstavio prvu hrvatsku komercijalnu mobilnu telefonsku mrežu “Mobitel”. Izložba prati daljnji razvoj uređaja četiri generacije mobilne telefonije i ključnih razdoblja, poput uvođenja mreže druge generacije (GSM), koja se temeljila na digitalnoj tehnologiji koja je omogućila razvoj najnaprednijih usluga kakve danas imamo.

25-godina-mobilne-telefonije-muzej

Ova izložba jasno pokazuje zašto nam naši korisnici svih ovih godina ukazuju povjerenje – uvijek prvi na tržištu uvodimo inovativne tehnologije i usluge za najbolju komunikaciju i zabavu. Revolucionarnim tehnološkim rješenjima povezujemo ih s njihovim najmilijima i svijetom oko njih, a neke usluge poput Stream Ona uživaju prvi u Europi“, poručila je Nataša Rapaić, članica Uprave HT-a za privatne korisnike.

Danas mobitel predstavlja neizostavan uređaj u našim svakodnevnim životima od kojih se rijetko odvajamo. Izložba nas podsjeća kako su bila potrebna značajna infrastrukturna ulaganja da bi se korisnicima omogućila sloboda komunikacije i zabave kakvu danas uživaju na svakom koraku, u čemu je HT kao vodeći telekomunikacijski operator imao ključnu ulogu.

U HT muzeju na adresi Jurišićeva 13, svi posjetitelji mogu besplatno posjetiti izložbu sve do kraja iduće godine.

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.