kako izmijeniti galaxy s8 navigacijske tipke

kako izmijeniti galaxy s8 navigacijske tipke

Galaxy S8 je kod mene u društvu sad već par tjedana pa imam prilike izučiti ga u detalje. Ispostavilo se da je njegove navigacijske tipke lako zamijeniti nativnim Android Nougat tipkama, kakve furaju Google Pixeli. Naučite kako iz još jednog video tutorijala. 

Vjerujem da znate da Galaxy S8 i S8+ iz Samsunga umjesto fizičkih imaju navigacijske tipke na zaslonu. Centralna tipka Home je u neku ruku i fizička jer raspoznaje jačinu pritiska, zahvaljujući senzorima ugrađenim u taj dio zaslona. 

GALAXY-S8-tipke

Samsung se odlučio za vlastiti dizajn navigacijskih tipki pa one ne sliče ni jedne koje ste dosad vidjeli. Kroz postavke im je moguće zamijeniti mjesta i promijeniti pozadinsku boju, a doznalo se i da se centralna Home tipka lagano pomiče kako bi se spriječio burn-in njegova AMOLED zaslona. 

Vrijedna i sposobna ekipa s foruma xda developers, polako ali sigurno napreduje po pitanju razvoja custom ROM-ova, kernela i raznoraznih tweakova, a kao rezultat imamo aplikacije, koje uspješno reprogramiraju Bixby tipku na boku ali eto i Galaxy navigacijske tipke mijenjaju u one nalik na tipke s Googleovih Pixela. 

Za ovaj zahvat vaš Galaxy S8 ili S8+ ne moraju biti rootani, niti ćete ovak ugroziti jamstvene uvjete. Riječ je o jednostavnoj aplikaciji od svega 50-tak KB, koju mogu preuzeti i instalirati svi. Jednako tako, ako vam se ne svidi to što dobijete, deinstalacijom ćete se vratiti na originalne tipke. 

Kako sve odraditi u samo par minuta doznajte iz još jednog video tutorijala:

Tutorijal: Kako izmijeniti Galaxy S8 navigacijske tipke

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ivša

Toni pomoć! Sve odradio kako si pokazao i neće da mi insralira, “skidanje neuspješno”
Trebam li nešto dodatno uključiti ili?

Matea

Kako iskljuciti tipku bixby? Molim pomoc