Android P izgledno donosi nativnu navigaciju gestama

Google unatoč činjenici što mnogi još ni Oreo okusili nisu, već neko vrijeme testira Android P. Ovih je dana na njihovu Developer’s Blogu osvanuo screenshot možebitne nove navigacijske trake, koja najavljuje navigaciju gestama kakvu podržava iPhone X.

Premda je u zbilji prvi telefon s urezom za selfie kameru na vrhu bio Essential Phone, opći je stav da je Android famozni zub ukrao Appleu.

Tako će sad najvjerojatnije biti galame i o novom načinu navigacije korisničkim sučeljem, koju najavljuje sad već uklonjen screenshot s Googleovih službenih web stranica.

Naime, vidimo kako tipka Home ne izgleda kao inače, tipke Recent Apps (Multitasking) uopće nema, a tipka Back je u vizualnom pogledu također regresirala, u odnosu na ono kako izgleda od Androida N na ovamo. 

Izgledno je dakle, da će Android P umjesto navigacijskih tipki uvesti navigacijske geste, kakve su neki već imali prilike i isprobati na beta Oxygen OS-u za OnePlus 5T. Te pak geste imaju jasnu inspiraciju u iPhoneu X.

Vjerujem da ćemo o ovome više doznati sljedeći mjesec, kad bude nova Googleova konferencija za razvojne programere. Tada možda doznamo i što to P u Androidu P uopće znači.

2
Imaš nešto za reći?

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Branko53@ Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

najnovije najstarije s najviše glasova
Branko53@
Gost
Branko53@

Meni izgleda super ! Jednostavno ! Bravo bravo ! Toni 👍👍👍👍👌👌👌👌👌!!! Jeli to podržavaju ovi kao Samsung Galaxy A3 i A5 2016 ?! Ako ne !? Onda je neću instalirati ili preuzimati ! Samo ti daj još tih noviteta ! Ako naiđeš na koje zanimljive stvari ( App) Moj podržava sve Launchere svih smartphona više klase od mog Samsung Galaxy A3 – SM310F ” ….

Branko53@
Gost
Branko53@

Upravo sam si instaliro Launcheri pokretač Samsung Galaxy S9 i S8 , te Oreo 8.1.1 ” sa povlačenjem zaslona
gore ! Super stvar ! LP.👍👍👌👌!!!