Kako je pri predstavljanju i najavljeno, OnePlus 6 je sad OTA nadogradnjom dobio selfie bokeh portrete ali i druge novosti.

OnePlus 6 trenutno je na udaru zbog otkrivenog sigurnosnog propusta u bootloaderu, koji omogućuje flashanje koda putem adb protokola unatoč zaključanu bootloaderu. OnePlus se oglasio na tu temu i najavio skoru OTA zakrpu. Dotad vlasnici OnePlusa 6 mogu i bez otključavanja bootloadera flešnuti TWRP recovery, a realne opasnosti nema jer vam netko napakostiti može samo ako vam kazne telefon i priključi ga na kompjuter.

S pozitivnije strane, u optjecaj su pustili OTA nadogradnju koja na OnePlus 6 uz OxygenOS 5.1.6 donosi famozni portretni režim i na prednju kameru. Bokeh efekt odrađuje softverski kao uostalom i Pixeli, a koliko dobro ovisi o puno faktora. Dovoljno svjetla i pitoma frizura su najvažniji.

Uz te portretne selfije, OnePlus 6 je dobio opciju postavljanja postotka baterije u statusnu traku, što je u prvoj verziji bilo onemogućeno, vjerojatno zbog ionako tijesna prostora gore uz zub.

Kvaliteta i jačina zvuka i notifikacija je poboljšana, a mene osobno veseli i dodana opcija planiranog uključivanja i isključivanja onog “Ne smetaj” profila.

Sve u svemu i unatoč nekim minusima a o kojima možete čitati i gledati u mojoj recenziji, OnePlus 6 se pokazao vrhunskim telefonom kojeg ovog ljeta svakako trebate imati na nišanu.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Danijel

Jel možete objasniti taj siguronosni propust lajičkim običnim rječnikom, hvala Vam