Mislim da je svima jasno su smartphone kamere u proteklih nekoliko godina strašno napredovale. Pravi flagship smartphone ima između ostalog i vrhunske kamere, koje će za prosječna foto entuzijasta i jahača društvenim mrežama zamijeniti DSLR kameru od par kilograma. LG G7 i P20 Pro imaju Izvrsne kamere, a koja je bolja doznat ćete danas u još jednom dvoboju kamera.

LG G7 i Huawei P20 Pro imaju vrhunske kamere i na meti imaju sam vrh. Koncepti su im prilično drugačiji, dok LG straga fura provjerenu priču s dvostrukom kamerom od kojih je jedna širokokutna i time jedinstvena na tržištu, Huawei P20 Pro pionirski na tržište donosi trostruku Leica kameru s trostrukim optičkim i peterostrukim povećanjem. Pritom prilično agresivan AI pojačava boje cvijeća u parku, neba na obzoru i blitve u tanjuru. Njegov specijalni Noćni režim izvlači toliko svjetla da noć pretvara u dan.

Na papiru specifikacije kamera izgledaju ovako:

LG G7 ThinQ kamera:

straga: 16 + 16 MP (f/1.6, OIS, + f/1.9, širokokutna); 4K; PDAF+Laser, LED flash

sprijeda: 8 MP f/2.0, širokokutna; 1080p video

Huawei P20 Pro kamera:

straga: 40 + 20 + 8 MP (f/1.8, OIS + f/1.6, BW, OIS + f/2.6 3x zum); 4K, PDAF + Laser; dual LED flash

sprijeda: 24 MP f/2.0; 1080p video

LG G7 vs. Huawei P20 Pro usporedne fotke i video

Pogledaj usporednu galeriju fotki i videa, na našem boxu pronađi hrpu fotki jednim i drugim telefonom u punoj rezoluciji, a na našem YouTube kanalu i videozapise. Potom u komentarima ispod ponosno objavi svog favorita.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Đuro

LG ponovo ugrađuje sramotno mali senzor 1/3.1 , noćne fotke su sprdnja.