Google Pay napokon u Hrvatskoj!

Google Hrvatska danas nam javlja kako je od 1. kolovoza njihova usluga brzog beskontaktnog plaćanja pametnim telefonima Google Pay napokon dostupna u Hrvatskoj. Zasad samo za korisnike PBZ-a.

Google Pay je platforma sigurnog i brzog beskontaktnog plaćanja pametnim koja je u još 19 zemalja svijeta dostupna već neko vrijeme. Hrvatska je prva zemlja u tzv. regiji Adriatic koja ga implementira u suradnji s Privrednom Bankom Zagreb. Hoće li uskoro biti dostupna i za korisnike kartica drugih Banaka, ostaje nam za nadati se.

Od 1. kolovoza hrvatski korisnici će uslugom Google Pay moći plaćati na svim beskontaktnim terminalima te tijekom online kupovine

  • Kupujte brzo, sigurno i jednostavno u trgovinama i online zahvaljujući novoj aplikaciji za plaćanje

  • Najviši sigurnosni standardi zaštite podataka i podataka o plaćanju

  • U partnerstvu s Privrednom bankom Zagreb (PBZ)

Zagreb, 1. kolovoza 2018. – Google je u Hrvatskoj predstavio uslugu Google Pay, jednostavan i siguran način plaćanja u trgovinama i prilikom online kupovine. Hrvatska je prva zemlja u regiji Adriatic u kojoj je Google predstavio ovu uslugu u partnerstvu s Privrednom bankom Zagreb (PBZ).

Usluga Google Pay dostupna je diljem Hrvatske na prodajnim mjestima koja podržavaju beskontaktno plaćanje, na svim platformama Googlea, za online plaćanja kao i putem aplikacija na kojima je vidljiva oznaka Pay with Google.

Da bi koristili ovu metodu plaćanja, potrebno je preuzeti aplikaciju Google Pay s Google Play trgovine i dodati Visa Inspire debitnu karticu Privredne banke Zagreb. U trgovini samo „probudite“ pametni telefon i prislonite ga na terminal za beskontaktno plaćanje. Za transakcije iznad 100 kuna kao dodatnu sigurnosnu mjeru morate otključati mobilni uređaj. Usluga Google Pay integrirana je u sve proizvode Google, omogućujući jednostavniju kupnju filmova, knjiga i aplikacija kao i izlistavanje svih kupnji na jednom mjestu. Također, usluga omogućuje spremanje vaučera, kartica vjernosti te poklon kartica i njihovo korištenje prilikom plaćanja.

Prilikom dizajniranja usluge Google Pay velika pažnja posvećena je sigurnosti. Uz standardne sigurnosne mjere koje pruža banka, korisnik dobiva dodatnu razinu zaštite. Prilikom plaćanja u trgovini umjesto stvarnog broja kreditne kartice usluga Google Pay dijeli virtualni broj računa i jedinstveni kod koji se mijenja sa svakom transakcijom. Također, u slučaju da je telefon ukraden ili izgubljen, korisnik može zahvaljujući funkciji „Find my device“ zaključati telefon, gdje god se nalazili, osigurati ga novom zaporkom ili s njega, čak, izbrisati sve osobne podatke. Međutim, nema potrebe za deaktivacijom same kartice jer podaci nisu pohranjeni na uređaju, što ovu uslugu plaćanja čini sigurnijom od plaćanja plastičnom karticom.

„Zadovoljstvo nam je što je Privredna banka Zagreb prva banka u Hrvatskoj koja će svojim klijentima omogućiti uslugu Google Pay. Usluga je dostupna svim klijentima PBZ-a, korisnicima pametnih telefona koje pokreće operativni sustav Android 5.0 Lollipop ili noviji, kao i korisnicima debitne kartice Visa Inspire putem nove aplikacije za PBZ mobilno bankarstvo ili aplikacije Google Pay. Zahvaljujući partnerstvu s Googleom, PBZ potvrđuje ulogu predvodnika u inovativnim rješenjima na financijskom tržištu,“ izjavio je predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb, Dinko Lucić.

Osim u Hrvatskoj, usluga Google Pay dostupna je u još 19 zemalja: Australiji, Belgiji, Brazilu, Češkoj, Hong Kongu, Irskoj, Japanu, Kanadi, Novom Zelandu, Njemačkoj, Poljskoj, Rusiji, SAD-u, Singapuru, Slovačkoj, Španjolskoj, Tajvanu, Ukrajini i UK-u.

8
Imaš nešto za reći?

avatar
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Toni JerkovićZokonjaGoranTonciBojan Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
Domba
Guest
Domba

Treba li mob imati NFC i kad će recenzija za mi band 3?

roviskov
Guest
roviskov

Obavezno!

Bojan
Guest
Bojan

Skinuo aplikaciju danas, ali se ruši prije bilo kakvih podešavanja. Pročitao da se i drugima ruši, znači poluproizvod dok ne srede. Morao sam je ubit.

Tonci
Guest
Tonci

Meni isto. Onda sam je skinuo sinoć i proradila.

Goran
Guest
Goran

Potrebno je dodati karticu kroz PBZ mobilno bankarstvo, onda radi…

roviskov
Guest
roviskov

Od danas nije potrebno dodavati preko PBZ. Ako je kartica od prije dodana odmah je prepoznaje i radi savršeno. Dovoljno je samo otključati mob prilikom plaćanja i trenutno ide transakcija…

Zokonja
Guest
Zokonja

Zanimljivo kako ni jedan clanak koji sam procitao ne spominje da je potrebno imati NFC za placanje na POS terminalima i to je bitna informacija. Toliko o informativnim člancima.