Google Pixel 3 XL pokazao svoju zubinu u Torontu

Google Pixel 3 XL pokazao svoju zubinu u Torontu

Google će ako se nešto ne promijeni svoje nove Pixele svijetu predstaviti 4.10. ove godine, a o Pixelu 3 i Pixelu 3 XL znamo već podosta toga. Veći od dvojice, svoj je oveći zub sada još jednom potvrdio u vožnji tramvajem u Torontu. Bogme je zubina.

Notch ili kako ga kod nas prozvaše zub je onaj trenutno moderan urez u zaslonu, koji obično u sebi nosi selfie kameru, slušalicu poziva senzore i ako ste te sreće, notifikacijsku LED-icu. Neki taj zub i dalje mrze, dok se drugi privikavaju, a budući da ga Android Pie napokon i nativno podržava, Google će ove jeseni lansirati svoj prvi zubni smartphone – Pixel 3 XL. 

Vidjeli smo ga u već nekoliko navrata na špijunskim fotkama i renderima, koji najavljuju dosad najduži zub koje ste vidjeli. Naime, taj urez gore može biti raznoraznih oblika pa tako imamo onaj mini zubić kakav je prvi lansirao Essential Phone pa onaj na iPhoneu X i Xiaomi Mi 8, koji zauzimaju više od trećine širine vrha zaslona i one između kao na primjer na LG G7 ThinQ ili Huawei P20 Pro i ekipi. 

Ovaj ovdje je pak opet drugačiji. Nije toliko širok, koliko je dugačak ili bolje rečeno visok pa prilično duboko urezuje sam zaslon. U njega su koliko se da vidjeti smjestili slušalicu poziva/jedan od dva stereo zvučnika, senzore i dvostruku selfie kameru. 

Nisam protivnik notcha ali recimo da mi je ovaj najgadniji kojeg sam dosad vidio.

Ono što me na ovoj špijunskoj fotki u oku žulja jednako jako je prostor ispod zaslona. Pogledajte gdje zapravo počinje sadržaj na zaslonu. Dolje je prostor za drugi zvučnik pa iznad njega još mesa pa nova navigacijska traka i to crna i tek onda počinje tipkovnica u WhatsApp aplikaciji.

Kao neki trend je što više zaslona, a što manje mesa, a ovdje mesine za nedjeljni roštilj.

Kako vama izgleda ovaj Pixel 3 XL?

Evo par recenzija zubnih telefona da se podsjetite:

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mrle

Ja nemogu vjerovati koliko sam zapravo šokiran da jedan takav div poput Google uopće nema niti zero inovativnosti kod dizajna mobitela nego svake godine kao “prate” trendove tj kopiraju Apple i druge….. (Svaka čast Samsungu i još ponekima koji se trude) ali Google je sramota!!! Naime ovo pixeli 3 je zaista ružan a pozadina ista…. Notch je odvratan I jedino što valja je operativni sustav i kamere što je zapravo najbitnije. No ne vidim neku dobru budućnost za ovaj mobitel ako se nešto ne promijeni….

FStark

Uf.. zub im je velik ko kuća. Svi takvi “zubni” ekrani bi prije 10 godina bili tvornička greška jer ekran nije ravan odnosno iskrivljen je. Danas je cool imati iskrivljen ekran. Čudni smo mi ljudi što sve gutamo. xD Onda za video i slike imamo crne trake koje “uklanjaju” zub da ne bi slučajno prekrio video ili sliku. I mobiteli od 6″ odjednom postaju 5,5″ sa crnim trakama. Pa stavite onda normalne tanke rubove! LG V30 je to i vizualno i funkcionalno najbolje riješio.