Android Pie Open Beta 3 za OnePlus 6 donosi cool trik

Android Pie Open Beta 3 za OnePlus 6 donosi cool trik

Jučer je u optjecaj krenula treća po redu javna beta Androida Pie za taj uređaj, a između ostalog donosi i zanimljivu novu opciju brzog pokretanja Google asistenta.

Android Pie mi se nekim svojim značajkama i sistemskim animacijama već toliko podvukao pod kožu da bih teško natrag. Na OnePlusu 6 ga koristim više od mjesec dana kako najprije u verziji za razvojne programere pa sad već neko vrijeme u obliku javne bete, koja jučer doseže svoju treću inačicu.

Novi OxygenOS Open Beta 3 pegla neke manje bugove vezane uz rad čitača otisaka i Face Unlock značajke, koje se dalo primijetiti u ranijoj verziji, a poboljšali su novim funkcionalnostima svoje aplikacije Parallel Apps i OnePlus Switch.

Meni osobno možda i najzanimljivija novost je mogućnost brzog pokretanja Google Asistenta fizičkom tipkom. Naime, sada je omogućeno pokretanje Googleova pomoćnika pritiskom duljine 0.5 sekundi na tipku Power. Treba nekih par pokušaja da se ulovi takav pritisak jer kratki pritisak isključuje zaslon, a pritisak dulji od 5 sekundi otvara izbornik s opcijama isključi, ponovno pokreni i screenshot.

Ako želite isprobati taj novi trik, a nadogradili ste na Open Beta 3, treba uključiti u postavkama: Settings > Buttons & gestures > Quick activate the assistant app.

Hoće li se ovaj trik zadržati i do finalne verzije Androida Pie za OnePlus 6, vidjet ćemo. Čini se kako OnePlus 6 isprobava i traži povratnu informaciju, koliko je ovakva opcija praktična.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ivan

Vrlo praktična i smiješno je sada da je jedan LG G7 predstavio svoju posebnu tipku za Google Assist kao neku veliku prednost, dok je to Oneplus sad učinio softwerski s power tipkom. Najsmiješniji tu ispada Samsung sa Bixbijem.
Mene zanima za što točno, ti Toni ili ostali ovdje na stranici, koristite Google Assistant?