Sony Xperia XZ3 Recenzija

Sony Xperia XZ3 Recenzija

Sony Xperia XZ3 predstavljena je prije otprilike mjesec dana na IFA sajmu u Berlinu i zapravo predstavlja treći Sonyev top model ove godine. Što sve nudi, koji su joj aduti, a koji minusi te kako se Xperia XZ3 nosi s nikad ljućom konkurencijom, doznajte iz još jedne recenzije.

SPECIFIKACIJE

Sony Xperia XZ3

dimenzije

masa

158 x 73 x 9.9 mm; IP68

193 g

zaslon

6.0” 18:9 P-OLED 1440 x 2880 (~537 ppi); HDR 10; Triluminos; X-Reality Engine; Gorilla Glass 5

CPU

GPU

8x Snapdragon 845 @ max 2,35 GHz;

Adreno 630

RAM

4GB

podatkovni prostor

64GB + microSD do 256 GB

glavna kamera

 

selfie kamera

19 MP, f/2.0; EIS; hibridni prediktivni + laserski autofokus; LED; 4K; 960fps SloMo; HDR

13 MP, f/1.9; 1080p

povezivost

4G; WiFi; Bluetooth; GPS; Wi-Fi hotspot; NFC

baterija

Li-Ion 3300 mAh integrirana; Quick Charge 3.0 + Qi Bežično punjenje

OS

Android 9.0 + Xperia UI

DIZAJN I ERGONOMIJA

Dizajnom se Xperia XZ3 uvelike naslanja na dizajn Xperie XZ2 predstavljene ovog proljeća u Barceloni ali dolazi u još nešto dorađenijem izdanju. Hoće li vam se svidjeti je uvelike stvar ukusa. Naime, Xperia XZ3 donosi još više oblina pa je sad i njen zaslon zaobljen prema bridovima, valjda po uzoru na Samsungove perjanice. Nekima se to neće naročito svidjeti, no Sony ga je implementirao kako bi između ostalog omogućio Side Sense geste, o kojima više u sljedećem segmentu ove recenzije.

Svakako pozdravljam stanjivanje mesa ispod i poviše 6-inčnog zaslona, premda ga XZ3 i ovako ima više od konkurencije. Poviše zaslona XZ3 nosi notifikacijsku LED-icu, 13MP selfie kameru, senzore i slušalicu poziva, koja u suradnji sa zvučnikom na spoju prednjice i donjeg brida, pruža vrlo solidno stereo iskustvo. Podno ekrana je samo Sony logo.

Metalni okvir je u boji staklenih leđa, a spoj stakla i metala je precizan i skoro neprimjetan. Na lijevom bridu nema ničega, a na desnom su tipično Sonyevski postavljene fizičke tipke. Tipka kontrole glasnoće je gore relativno visoko, a najmanja dosad tipka Power je po sredini i po meni ipak malo prenisko, a još niže i na idealnu mjestu u horizontalnoj orijentaciji i dvostupanjska tipka okidača kamere, u koju vjeruje još samo Sony.

Na vrhu telefona uz sekundarni mikrofon je zabrtvljena ladica za nano SIM i microSD. Za razliku od ostatka smartphone svijeta, ovu je moguće izvući noktom ali jednako tako svako izvlačenje iste restarta telefon. To mi baca na živce ali realno se baš i ne izvlači tako često pa se da izdržati. 

Dolje su samo USB C i glavni mikrofon. 3.5 mm audio izlaz XZ3 poput mnogih danas, nema. U paketu se dobije adapter za priključivanje 3.5mm slušalica na USB C, ako vam je to ikakva utjeha. 

Zaobljeno staklo i na leđima donijela je XZ2, a ima ga i XZ3. Ovdje je u nekakvoj tamno ljubičastoj nijansi i meni osobno izgleda lijepo, točnije izgleda lijepo dok ga ne umackate otiscima prstiju. Straga je po sredini smješteno jedno oko glavne kamere s otvorima za LED bljeskalicu i laserski autofokus poviše. 

Ispod je posve jasno i najveća dizajnerska mana ovog uređaja – čitač otisaka. Naime, postavljen je prenisko i to toliko da se na njegov položaj nisam uspio naviknuti ni nakon deset dana baratanja. Štaviše prstom sam stalno pogađao leću kamere koju onda treba glancati. Ne znam u što su gledali.

Ispod poklopca je baterija, koja je donekle narasla u kapacitetu pa sad nudi 3300 mAh. Kućište je opet vodootporno po certifikatima IP68 odnosno IP65.

Opći dojam u ruci je očekivano pozitivan jer Sony zna kako kvalitetno napraviti telefon. Dojam ruše nelogičan položaj čitača otisaka te činjenica da je izuzetno skliska u ruci pa i na bilo kojoj drugoj podlozi. XZ3 jednostavno klizi sa stolova, kauča i svih ostalih podloga. Gorilla Glass 5 je s prednje i stražnje strane uređaja.

Xperia XZ3 nije baš lagana, a vrh zaslona joj je za većinu van dosega palca. Sony je mogao pomoći opcijom spuštanja Statusne trake gestom klizanja preko zaslona pa i preko čitača otisaka ali nije. Nadam se da im je to na listi prve sljedeće softverske nadogradnje. 

ZASLON

Bez puno dvojbe, glavni adut Xperie XZ3 naspram XZ2 i svih ostalih Xperia prije je zaslon. Nakon godina odlijevanja, Sony je popustio i napokon implementirao OLED zaslon. Ovdje XZ3 dolazi s 6-inčnim P-OLED zaslon, koji se izraženim bojama, čitljivošću pod kutom pa i čitljivošću na otvorenom može mjeriti s konkurencijom. 

Zubomrscima će zaslon Xperie XZ3 biti tim draži jer nema mrski im notch već klasičan 18:9 zaslon zaobljenih uglova i to u oštroj rezoluciji 1440 x 2880 s ~537 ppi s podrškom za HDR10 i X-Reality Engine. Zaštićen je Gorilla Glass 5 staklom.

Meni osobno ovo je veliki korak u pravom smjeru pa i unatoč činjenici da su Sonyevi LCD zasloni u top segmentu zadnjih par generacija bili odlični. OLED je omogućio napokon i Ambijentalni zaslon – Sonyevu inačicu Always ON štedljivog prikaza obavijesti. U Postavkama nudi opcije da je stalno uključen, da se pametno uključuje kad misli da treba i da se aktivira prilikom podizanja uređaja kao recimo na OnePlus 6 i ranijim uređajima. 

Zakrivljeni zaslon iskoristili su za implementaciju Side Sense gesti, koje nude meni s prečacima na aplikacije i Postavke za koje misli da su vam u tom trenutku potrebne, a možete i sami birati. Aktivira se dvostrukim tapkanjem po rubu ekrana. Klizanjem po tom istom rubu možete ići korak unatrag kroz sučelje sistema ili na primjer web preglednika.  

Ok je to pokušaj implementacije nečeg novog, no meni osobno nije baš sjeo taj Side Sense. Ma koliko ja podešavao osjetljivost, taj mi je bočni meni iskakao i kad ja to nisam htio. Pretpostavljam da se da još optimizirati budućim nadogradnjama. 

Sve u svemu jako lijep zaslon u kojeg ćete rado buljiti satima.

KAMERE

Sony je možda popustio po pitanju implementacije OLED zaslona ali po pitanju kamere i dalje furaju svoju furku. Konkurencija nudi dvostruke pa i trostruke kamere kako u top segmentu, tako sve češće i u onim nižim, Sony Xperiu XZ3 oprema jednom kamerom. Isto vrijedi i za optičku stabilizaciju, koju Sony još nije doživio bitnom pa XZ3 u drugoj polovici 2018. i dalje nema OIS. To ne znači da je kamera Xperie XZ3 loša.

Glavna, leđna kamera je praktički identična onoj na Xperiji XZ2 i dolazi s istim 19MP IMX400 Motion Eye senzorom i lećom otvora blende f/2.0. Kombinira laserski i prediktivni autofokus, a za stabilizaciju se oslanja na nadaleko poznatu SteadyShot softversku stabilizaciju. Ona pak posao odrađuje odlično u videozapisima  i to 1080p 30fps ali ne i 4K. Na fotoaparat nema utjecaja pa uz relativno uzak otvor blende ne može adekvatno parirati konkurenciji u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Uz 4K video, Xperia XZ3 snima i 960 fps SloMo klipove u 1080p kvaliteti. 

Sprijeda XZ3 ima 13MP selfie kameru otvora blende f/1.9 s podrškom za 1080p video i poseban Okomiti portret koji snima samoslike sa zamućenom pozadinom, povećavanjem očiju, izbjeljivanjem tena i slično. 

Drago mi je vidjeti da je sučelje kamere doživjelo redizajn i to na bolje. Na desnoj strani je velika tipka okidača, a između fotoaparata i videokamere kliže se vertikalno. Tu je sada gumb Način rada, a otvara odabir režima snimanja, među kojima su Zamućena pozadina i Ručni. Prvi nudi snimanje portreta sa bokeh efektom i naknadnom korekcijom zamućenja. Potonji nudi ručne postavke ručnog fokusa, brzine zatvarača do maksimalno 1 sekunde, kompenzacije ekspozicije i balansa bijele.

Inače u automatskom režimu, kojeg će koristiti većina, fotoaparat prepoznaje scene i prilagođava algoritme, a prstom po tražili možete usmjeravati fokus i posvijetliti/potamniti kadar. U videokameri toga i dalje nema, a automatski refokus je prilično spor. Barem smo dobili odabir kvalitete snimanja videa na logičnu mjestu u postavkama na lijevoj strani tražila.

Kvaliteta fotografija u idealnim uvjetima je očekivano vrhunska, osim kad snimate u smjeru izvora svjetla. Isto vrijedi i za video, koji je softverski stabiliziran pri 1080p 30fps ali ne i pri 1080p 60fps ni pri 4K pa po tom pitanju zaostaju za konkurencijom. 

Za konkurencijom u top segmentu XZ3 zaostaje i relativno uskim otvorom blende i izostankom optičke stabilizacije, što se odražava na kvalitetu fotografija u zahtjevnim uvjetima. Snimit će XZ3 i noću vrlo dobre fotke ali u direktnoj usporedbi s konkurencijom, razlika se osjeti u korist top modela s OIS-om i širim otvorom blende. 

Meni osobno ne znači previše, a neki će cijeniti dvostupanjsku tipku okidača kamere na boku, kojim možete brzo i pokrenuti kameru. Cool je i brzo pokretanje kamere gestom podizanja i naginjanja u ležeću orijentaciju. To recimo šljaka prilično pouzdano. 

Evo i galerije fotografija i videa snimljenih u različitim uvjetima, uvijek u automatskom režimu rada.

Fotke u punoj rezoluciji OVDJE

 

SOFTVER

Sony Xperia XZ3 Recenzija

Prednost izlaska na tržište na jesen je i mogućnost izlaska sa svježom verzijom Androida. Tako i Xperia XZ3 koristi priliku i kao jedna od prvih na tržište donosi Android 9 Pie out-of-the-box, dok recimo Galaxy Note9 vrti Android 8.1.

Sonyevo korisničko sučelje donosi mnoge elemente Android Pite ali zadržava klasičnu navigacijsku traku umjesto nove Googleove i slično. 

Zaslon zaključavanja je poznat, a prikazuje Sonyev sat, obavijesti i prečace za kameru i Google Asistenta. 

Sony Xperia XZ3 Recenzija

Stranice Početnog zaslona standardno uređujete prečacima, widgetima i mapama, a podržane su i teme.  Dolje je dok s do 5 prečaca po izboru, a u izbornik s aplikacijama možete i uklizati s dna zaslona.

Ispod doka je klasična navigacijska traka s tri gumba, a kliznete li preko tih tipki smanjit ćete prikaz na zaslonu u trenutcima kad vam je druga ruka zauzeta masnim somunom, a statusna traka vam je previsoko. 

Povlačenjem statusne trake prema dolje otvaramo Centar za obavijesti te prilagodljivi prikaz brzih sistemskih sklopki za WiFi, Bluetooth, razinu osvijetljenja, zvuk i druge. Gestom klizanja prema dolje preko Početnog zaslona otvara se univerzalna tražilica, koja sugerira i aplikacije. Ikonice aplikacija prikazuju tzv. bedževe kad stigne kakva obavijest.

Krajnja lijeva stranica je zadano rezervirana za Google Feed ali se može u postavkama isključiti.

Koliko ćete koristiti gore opisani Side Sense, ovisi ponajviše o vama. Meni je osobno više smetao pa sam ga isključio, a pitam se i kako bi funkcionirao kad je XZ3 u nekakvoj zaštitnoj maski. 

Sonyev Android skin povrh Androida jedan je od najglađih i najfluidnijih na tržištu pa me ni XZ3 nije po tom pitanju razočarala. U ovih dva tjedna nije trznulo nijednom. 

Sony Xperia XZ3 Recenzija

Zadani web preglednik je i ovdje Google Chrome, a posao obavlja izvrsno. Zaslon je prostran i oštar pa je surfati na XZ3 prava uživancija, a isto vrijedi i za uživanje u multimediji. Tim više što ima vrlo pristojne frontalne stereo zvučnike pa i tzv. dinamičku vibraciju koja se aktivira za reprodukcije glazbe pa cijeli uređaj vibrira u ritmu.

Intenzitet vibracija je moguće regulirati ili posve isključiti u postavkama. standardnog 3.5 mm audio izlaza XZ3 nema pa ćete morati koristiti priloženi adapter na USB C ili jednostavno preći na bežično. 

Sonyev Album je i dalje tu baš kao i Glazba, a FM Radio nije podržan.

Sony Xperia XZ3 Recenzija

Od predinstaliranih Sonyevih aplikacija uz Album i Glazbu izdvojit ću Datoteke – upravitelj datotekama, Skicu, Movie Creator za kreiranje filmova, a i aplikacija Vrijeme doživjela je lijep redizajn.

PERFORMANSE I BATERIJA

Sony Xperia XZ3 Recenzija

Za vrhunske performanse Xperie XZ3 brine se isti čip koji pokreće i njenu prethodnicu. Cijena je to koju plaćaš kad lansiraš top modele svakih 6 mjeseci ali u naravi to za krajnjeg korisnika ne igra važnu ulogu jer u ovo doba godine ni nema boljeg čipa na tržištu.

Tako ni ovdje nemam apsolutno nikakvih zamjerki na rad osmojezgrenom Snapdragona 845, koji raspolaže s 4GB RAM-a i 64GB proširive podatkovne memorije. U usporedbi s konkurencijom koja nudi 6/128GB memorijske konfiguracije to na papiru zvuči inferiorno ali barem zasad ne igra neku bitnu ulogu. Za godinu dana bi već moglo, no negdje sam zagubio kristalnu kuglu.

Sony Xperia XZ3 Recenzija

Gaming iskustvo je takvo da će zadovoljiti i najprobirljivije. Sve moderne igrice rade glatko, fluidno i bez pregrijavanja, a na ovom velikom zaslonu izgledaju super. Frontalni stereo zvučnici također igraju važnu ulogu. 

Kvaliteta poziva je na visini zadatka kao i GPS pozicioniranje na otvorenom. 

3300 mAh baterija ovdje osigurava autonomiju od jutra do navečer za većinu. Oni koji će se puno igrati, mogli bi za punjačem posegnuti i ranije. Ja sam na dane intenzivnog korištenja uz puno YouTubea i surfanja izvlačio i više od 7 sati uključena zaslona, koji bi se u teoriji dali razvući na sutrašnji dan.

Podržano je brzo punjenje ali se u paketu dobije obični punjač, no ako po kući imate kakav QC 3.0 punjač poslužit će i taj i bateriju do 100% napuniti za oko 2 sata. Podržano je i Qi bežično punjenje.

OCJENA

Xperia XZ3 bi vas trebala privući karakterističnim dizajnom, koji ruku na srce unazad nekoliko generacija malo vuče na HTC ali opet ima nešto svoje. Problem je što to “nešto njihovo” nije idealno pa tako iako su uspjeli povećati omjer zaslona i prednjice, čitač otisaka na leđima zbog izuzetno nelogična položaja skoro pa da je neupotrebljiv. Zaslon je bolji no ikad što može zahvaliti i konačnoj implementaciji OLED panela. Meni osobno to što se savija prema bridovima i nije neki plus ali ni minus. Baterija može proći, imamo i bežično punjenje ali brzi žični punjač treba posebno kupiti. 

Performanse su vrhunske i tu imam najmanje zamjerki premda se mora reći i da su s 4/64GB u odnosu na konkurenciju škrtarili i mnogi će im to s pravom zamjeriti. Nadalje, tvrdoglavo odbijaju kameru opremiti optičkom stabilizacijom što se odražava na snimanje u zahtjevnim uvjetima, a uklonili su i 3.5 mm audio izlaz. Kamere su u suštini svejedno dosta dobre, a pohvalio bih i stereo zvučnike te eksperiment s dinamičkom vibracijom. 

Sonyeva Xperia XZ3 ima puno aduta ali i u minus stupcu će se pronaći dovoljno toga što će, bojim se, uz relativno visoku cijenu od oko 6000 kuna ili nešto više od 800 eura imati ne baš blagotvoran utjecaj na njenu prođu na ovim prostorima. Sony ima svojih poklonika ili fanova, ako vam je tako draže i iz lojalnosti će vrlo vjerojatno kupiti i XZ3 ali s obzirom na njihov broj, sumnjam da će značajno utjecati na prodajne rezultate Sonyeve mobilne divizije, koja je po mnogima sve bliža zatvaranju.

 • vrhunska kvaliteta izrade i dojam u ruci
 • odličan zaslon
 • vrhunske performanse
 • fluidno i optimizirano sučelje
 • vrlo dobre kamere
 • vodootporno kućište IP68
 • utor za microSD
 • frontalni zvučnici
 • Android Pie
 • pristojna autonomija
 • bežično punjenje
 

 • Nespretan položaj čitača otisaka
 • kamera bez OIS-a
 • samo 64GB podatkovne memorije
 • nema 3.5 mm audio izlaz
 • nema FM Radio (kome je to bitno)
 • brzi punjač nije u paketu
 • visoka cijena 

Uređaj na testiranje ustupio Sony Mobile.

najbolji izbor mobitela mobis.hr

Usporedi cijene mobitela Nabava.net

Svi mobiteli na jednom mjestu.

Nabava.net ti omogućava pretragu i usporedbu cjelokupne ponude mobitela na hrvatskom tržištu.

SONY XPERIA XZ3 VIDEO RECENZIJA

Prethodni članakPotvrđeno: OnePlus 6T stiže 30. listopada!
Sljedeći članakiOS 12.0.1 u zraku – ispravlja bugove s punjenjem i prijemom signala za iPhone XS
Gadget manijak i zaljubljenik u sve smart i phone. SmartphoneHrvatska.com i istoimeni YouTube kanal od 2011. uređuje, piše i vodi samostalno unatoč dvoje živahne djece i dva posla. Sve pod motom "Dok ide, ide" i "Dobro je dok je glava na ramenima".
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

27 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sale

Moj prvi sony je bio t18 2000god a zadnji experia play 2010 kraj i vise ni jedan.ovi najbolji su za srednji segment a ne najvisi. Mnogo zaostaju sem u snazi cipa. A to je najlakse ugraditi. Huawei ih pokidao u parcice sto je bruka. Kao i nokia i sony erricson dva najveca giganta mob telefona su sada na dnu spram nekih koji tada bisu ni postojali. Jedan xiaomi je bolji od nokie i bolje se prodaje.

Josip

Na dnu su samo zbog nepostojećeg marketinga. Kad budu iskakali iz pašteta kao huawei onda će im i prodaja porasti. To što netko agresivno reklamira nešto ne znači da je to i najbolje al zato ide ko vruće kifle.

tomo100brt

Ja ne znam firmu koja je u svojoj reklami koristila u cijelosti istinite tvrdnje. Uvijek nešto ili napuhaju ili slažu u reklami.

Luka

Loša kamera jako, e moj Sony kad možeš na foticima napraviti vrh kameru onda možeš i na mobitelima. Nebi ga uzeo ni besplatno dok kameru ne naprave kako treba.

tomo100brt

Probaj Sony XZ2 Premium.

Zvonimir

Nevjerojatno je da i dalje kamere na sony mobitelima nemaju optičku szabilizaciju slike. Zbog toga sonyevi flagship uređaji i imaju najgoru kameru na mobitelima uvjerljivo, ova kamera nije čak usporediva ni sa kamerama nekih mid range smartphonea. Jad i bijeda, ovo smeće ne vrijedi ni pol lipe.

tomo100brt

Jesi li koristio ovogodišnje Sony uređaje? Ja ti tvrdim sve suprotno od onoga što si ti napisao za ovogodišnje XPERIA uređaje. Jedini im je minus mali otvor blende (osim na XZ2 Premium) u odnosu na konkurenciju. Što se tiće XZ3 nije to loše. Ova kamera na XZ3 koja nije za noć zbog malog otvora blende (otvor blende mu je veliki minus, a ne izostanak OIS) daje bolje fotografije i u noći od mnogih koji su napravili veći otvor blende. Nemam još ovaj uređaj, ali smatram da je tako. Što bi onda rekao na dvostruku kameru na XZ2 premium koja također… Read more »

Josip

Imam isti taj premium i potpisujem sve što si rekao.

DedaMraxz

Tomo, ne moras se toliko truditi zadiviti Zvonimira. Tko god kaze kako je jedna firma najbolja a neka iduca smece, zasluzuje da se ne raspravlja sa njim. Samo ga ignoriraj.Takvi dolaze prodavat pamet. Ako nema kupaca, mirno ce otici.

Josip

Po čemu si to zaključio? Samo iz činjenice što nema optičku stabilizaciju?? Ok, pomaže u lošim svjetlosnim uvjetima, al nazvat ovu kameru najlošijom je presmješno. Uzmi telefon u ruku i probaj ga nekoliko dana. I dosta priča imao sam davno sonya i nisu ništa valjali, blablabla… Ovo nema veze sa time. Ne kužim ljude, to kao da komentiraš neko jelo na osnovu imena, a bez da ga se proba.

Zvonimir

Nikada nisam i nikada neću imati sony mobitel, što naravno ne znači da ih nisam koristio, doduše ne dulje od par dana ili par sati, ovisi kako koji. Inače ta xperia xz2 premium ne da nema najbolju nego ima najlošiju kameru u usporedbi sa bilo kojim drugim flagship uređajem. Ni blizu kamerama na s9 plus, huawei p20 pro itd., a tek u noćnim uvjetima je zbilja očajna, pa to čak uopće nije ni usporedivo sa kamerom na oneplus 6, a osobito ne sa kamerom na nekom ozbiljnom mobitelu. Sony je uvjerljivo i daleko najgori proizvođač smartphona i u njihovom slučaju… Read more »

paki9997

Ovo sve samo potpisuje tvoje ocigledno veliko neznanje… Isto tako najjeftiniji kinezi imaju bolji i optimiziraniji softver od Samsungovog Lagwiza…

Zvonimir

Thouchwiz ne postoji već neko vrijeme… Najsmješnije je kad se jedna te ista osoba nađe prozvana jer netko napiše da su sony mobiteli smeće što oni naravno u biti i jesu pa pod tri različita imena brani taj isti sony, kao da je nekomu uopće stalo do toga, ili su to možda trenutno jedina tri korisnika sonyevih mobitela u Hrvatskoj. Apologeti bilo koje vrste su zbilja čudna bića. Inače iako sam imao s6, s7 edge, s8 plus i trenutačno s9 plus, a posve je izvjesno da ću kupiti i s10 plus, ja i samsung doživljavam i smatram donekle za smeće,… Read more »

Tihomir

Hvala ti na svom misljenju seronjo. Sori, ali ti si samo seronjo. Dosao si ovdje dati 5 puta svoje misljenje kako bi ostali mislili kako si pametan i iskusan. Ali jedino sto pokazujes da si bahati seronjo koji nema sta za radit. Koga mislis zadivit sa tim sranjima? Svaki tvoj komentar je negativan. Ti zivis u svom nekom svijetu, gdje je sve sranje. Mozda zato ne vidis u nicemu nista dobro. Ti si samo prazna skoljka, izvana Bog i batina, iznutra samo obicno usamljeno ljeno govno koje zeli zavarati svijet kako je zapravo ispunjen i sretan. Daj otkopaj se vise… Read more »

Tihomir

Pogledaj malo svoje komentare po svim temama. Jedino znas srat, niti jednom nisi dao nikakav pozitivan komentar. Imam i ja ptsp, javi se pa cemo na kavicu popricati o mobitelima. Iz Zg sam, ti? Ajde fino da se nadjemo i pomognemo si.

tomo100brt

Mene ljuti kad ljudi neupućeno tvrde da je nešto smeće. Nijedan flagship uređaj danas nije smeće. https://www.youtube.com/watch?v=lTfJAN3oz4o&t=100s (čvrst kao stijena) https://www.youtube.com/watch?v=9mHjTHPgXY4&t=259s (test vodootpornosti flagshipova) https://www.youtube.com/watch?v=gbIv_0_S_ug&t=4s (jedini XZ2 ostao živ od vode) U brata mi je isto ušla voda u S9+ nakon močenja i crkao senzor otiska prsta. Na S8+ koji nažalost još imam tri puta mijenjali mi matičnu ploču zbog nekog problema sa slušalicom. Dali mi novi i na njemu isti problem. Vjerojatno mi naletila krš loša serija uređaja u T-Comu.Tako ja mogu reći da je Samsung smeće. Ali ima korisnika koji nemaju nimalo problema sa uređajem. Koristi nešto pa… Read more »

Uros

Hahahahhaahhaha….
Kakve pausalne ocene…Cemu tolika ostrascenost?

Josip

Imao sam priliku usporediti noćne fotke sa s9+ i xz2 premium u nazočnosti više osoba koje su ostale zatečene koliko su fotke sa xperije bile bolje. Naravno, nisu sa s9+ drastično lošije al vidi se razlika. S obzirom koliko se reklamiraju dosta i prodaju. Jedini model koji su nešto malo i reklamirali im je ujedno bio i najprodavaniji. Z3.

Zvonimir

Trebaš si kupiti naočale pod hitno, očito nešto nije u redu sa tvojim vidom, ili jednostavno voliš trolati. Kamera na s9 plus doista nije usporediva sa tom na sony xz2 premium i to je fakat, jer je kamera xz2 premium mobitela lošija čak i od kamere na nokiji 7 plus i sličnim mid range uređajima. Tko zna što si ti i sa čime uspoređivao. Mada nije samo kamera sonyu problem. Još veći problem mu je dizajn. Ružniju stražnju stranu na mobitelu nikad nisam vidio. Uglavnom ispostavilo se sada ovdjr u komentatima da je sony u Hrvatskoj, a i okolici izgleda,… Read more »

paki9997

Jer znas koristit aplikaciju zvanu youtube? Po ovome za sada videnom od tebe ocito neznas! Xz2 premium je trenutno smartphone s najboljom kamerom. Hrpa youtube testova usporedba kamera potvrduje to… A sad pozdrav i uzivaj dalje u lagovima sa tvojim Samsungom, i da pazi baterija se moze zapalit!

Zvonimir

Od jutros uživam u iphoneu xs max, a s9 plus od danas popodne prodajem. Trebaš si ga kupiti da vidiš što je vrhunski android mobitel.

Josip

Ti trolaš sa takvim izjavama. Ne sviđa ti se nešto, pa je to onda smeće. Sam vlasnik tog s9+ je bio iznenađen i pokušao je ponovo fotkati istu scenu i rezultat je bio isti. Očito si ti trebaš kupiti naočale. Uostalom imaš na you tubeu hrpu usporedbi i testova pa si pogledaj. Ili i njima trebaju naočale. Što se tiče dizajna, to je subjektivna stvar. Takve rasprave nikamo ne vode. Nekome je Severina lijepa, nekome nije. Točka. Prodaja je nikakva zbog nepostojećeg marketinga, štoviše u Americi velika većina ni ne zna da sony ima i smartphone business, zašto – nema… Read more »

Đuro

Molim!? Kome to Severina ne valja?

Zvonimir

Ne postoji nikakva hrpa nikakvih video uradaka na youtubeu koja potvrđuje to što ti pišeš i neutemeljeno tvrdiš. Ima možda par nekakvih wannabe recenzenata koji misle kako je kamera na tom sonyu dobra. Nijedan pravi recenzent poput onog lika sa unbox therapya ili onog mkbhd i inih nisu nikad ništa slično izjavili. Zapravo mislim da nikada nisu ni uradili neku recenziju nekog sonyevog mobitela, jer toliki je njihov značaj. Kamera na tom sonyu nije ni u sto najboljih smartphone kamera. Sony smartphonei su smeće. Ende.

Josip

Hahaha, to ne mjenja činjenicu da je ovo smeće i dalje bolje od ostalo navedenih smeća…. Btw javi kakav je novi iphone, ako bude imao signala i to prije nego se isprazni baterija. Čujem da punjenje zahtjeva određenu dozu snalažljivosti… 😀 Pozdrav prijatelju!

God of War

Imam XZ2 zasto nije bilo video recenzije i za njega, sto se tiče ovog i xz2 nikakve razlike, da bi se kupovao xz3 stvarno nemam riječi da i mob koji kosta 6 soma, ne zgrade radio sramota velika.

samac

Vec sam jednom napisao; “najljepse kod xperia-a je to sto te niko ne trpa u nekakav tor”.