Naslovnica Vijesti Nema labavo: Huawei kaznio zaposlenike zbog twitanja s iPhonea

Nema labavo: Huawei kaznio zaposlenike zbog twitanja s iPhonea

2
2
Nema labavo Huawei kaznio zaposlenike zbog twitanja s iPhonea

Nema labavo Huawei kaznio zaposlenike zbog twitanja s iPhonea

Vjerujem da ste proteklih dana čitali kako je Huawei sa svojeg službenog Twitter profila Novu godinu čestitao koristeći iPhone. E pa pa priča ima i epilog, a odgovorni za novogodišnju blamažicu su kažnjeni.

Za one koji nemaju pojma o čemu je riječ evo kratka pojašnjenja. Naime, kako to obično biva, velike kompanije koriste svoje profile na društvenim mrežama kako bi svojim trenutnim i potencijalnim korisnicima čestitali blagdane. Vjerujem da vi kao i ja čekate da vam Huawei i Apple čestitaju Božić prije no što kupite njihove telefone jer tko mi ne čestita Dan oslobođenja putem Twittera, njemu moje pare ne dam.

Uglavnom, netko tko je za taj ključan posao u Huaweiu bio zadužen ovih blagdana, odaslao je novogodišnju čestitku putem službenog Twitter profila, koristeći iPhone jer čovjek eto koristi iPhone. Problem je u tome što takvi twitovi imaju oznaku via Twitter for iPhone, a neki su to primijetili. Twit je ubrzo obrisan ali s interneta nika ništa nije zaista obrisano.

Ovaj puta je to valjda primijetio YouTuber MKBHD, koji je skoro popularan kao ja, i našalio se na taj propust dosad već viđen bezbroj puta i u konkurentskim taborima. 

Da je znao što će uslijediti, mladi Marques bi se vjerojatno suzdržao od svoje pošalice jer glavešine u Huaweiu su dobile osip pa su dvojica odgovornih kažnjeni degradacijom i smanjenjem plaće za ¥5,000 što je otprilike toliko kuna ili nešto preko 600 eura. U internom memorandumu kojeg se dočepao The South China Morning Posts toji kako su dvojica nanijela štetu ugledu kompanije.

Ova su dvojica vjerojatno otkazala svoje pretplate na MKBHD kanal 🙂

U vremenima zahuktala trgovačkog rata na relaciji SAD – Kina, a od zaposlenika se u Kini očekuje da se odreknu iPhonea u korist kineskih brandova, za ovakve takve propuste baš i nema mjesta.

Što vi kažete na sve to?

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Branko54@

Pa ne razumijem se baš u to, ali ako su firma Huawei! Zašto to rade na IPhone?! Zašto ne kupe Huawei pa na njemu Twitaju!… Ako su vise za IPhone trebali su onda otići radit u Ipple Iphone a ne u Huawei! To je moje mišljenje 🤔!? A vi?! LP.😉🍀👍👏!!!

kritičar

tako je