Huawei Ameriku tužio Americi

Huawei Ameriku tužio Americi

Trgovinski rat na relaciji SAD – Kina, koji je praktički rezultirao brisanjem Huaweia s američkog tržišta, od danas će se nastaviti i na sudu. Huawei je naime, američku vladu tužio navodeći da im je onemogućeno tržišno natjecanje što je protuzakonito i neustavno.

Svi vi koji pratite svjetska zbivanja zasigurno niste propustili pokušaje američkog predsjednika da Huawei proglasi kineskom špijunskom mašinerijom. U svojem ih je dvorištu prilično učinkovito zaustavio, a na isto je nagovorio i Australce, Novozelanđane pa i u dobroj mjeri i Kanađane, a što će se na kraju dogoditi u Europi koja praktički ovisi o Huaweievoj opremi za implementaciju 5G mreža, pokazat će vrijeme. 

Da je za Huawei američko tržište izuzetno važno zna i ptica na grani, no i unatoč toj blokadi, Huawei snažno grabi ka vrhu liste top proizvođača smartphonea, na kojoj se ne nalazi američki Apple već korejski Samsung.

Huawei je u svojoj tužbi iznio da oni nisu tvrtka u vlasništvu kineske vlade te da je njihova oprema sigurna i nije ničiji alat za špijunažu kako ih optužuje Donald Trump.

Može li Huawei išta postići tužeći Ameriku Americi na sudu u Texasu, nećemo doznati tako skoro ali ne zvuči naročito izgledno.

Svakako ćemo pratiti razvoj događaja, kao što pratimo i sve ostale događaje u smartphone industriji. 

U komentarima ispod nam recite, što vi mislite o Trumpovim strahovima.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nikola

Huawei marka meni i nije nesto,znaju da naprave dobar telefon sa lite verzijom ali je los procesor i kamera

Medo

Za mobitele koji zadnjih godina konstantno imaju najbolje kamere na tržištu reći da ima lošu kameru. Šta ja još neću čuti..
Isto vrijedi i za procesore, možda nisu uvijek u samom vrhu, ali i Kirin 970 i 980 su vrhunski procesori. Sve u svemu, Huawei je odlična marka mobitela sa dobrom ponudom u svakom rangu od low-enda do flagshipa. Bolja od precijenjenog iPhonea u svakom slučaju, a redovito dere i Samsung po vrijednosti za cijenu.

Nikola

Ne seri i ne palamudi,imam huawei mate 10 lite dao sam calu,telefon je los cesto gubi signal i nije za igrice ni one jednostavne,kamera je nesto kao ok,ali nista vise od toga