Naslovnica Android Nove nevolje za Huawei: Navodno im i ARM okreće leđa

Nove nevolje za Huawei: Navodno im i ARM okreće leđa

3
5
Nove nevolje za Huawei: Navodno im i ARM okreće leđa

Nove nevolje za Huawei: Navodno im i ARM okreće leđa

Ako je za vjerovati svježe objavljenim neslužbenim informacijama koje prenosi BBC, Huawei bi mogao natkriti još tamniji oblak. Naime, ARM je navodno svojim uposlenicima izdao direktivu da suspendiraju poslove s Huaweiem.

ARM je britanska kompanija, čiju tehnologiju mnogi koriste pri izradi svojih čipova.-Na tom se popisu naravno u dobrom dijelu nalazi i Huawei, koji za razvoj i proizvodnju vlastitih čipova koristi neke ARM-ove licence za arhitekturu odnosno dizajn.

Ukoliko su interni ARM-ovi dokumenti, kojih se navodno dočepao BBC, svi tvrtkini poslovi mogli bi biti suspendirani, što će Huaweiu uz onaj Googleov biti novi nož pod rebra. Navodno je razlog to što ARM iako britanska kompanija, koristi dizajn “američkog podrijetla”.

Uzmite u obzir da priča stiže iz neslužbenih izvora i još je u razvoju. Svakako ćemo pratiti dalje, no čini se da će ova naredna tri mjeseca za Huawei ali i sve one koji o njima ovise biti izuzetno turbulentna.

Via

Izvor

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mate

Monthy Python…

Chopavi slim

Dosad su svi udarci od strane Krumpove administracije bili površinski tj. lakše ili teže zamjenjivi, ali ovo je daleko najveći dubinski udarac Huawei, ako do ovoga dođe, (sa ili bez 90 dana prilagodbe) otkaz suradnje sa ARMom nemože preživjeti niti jedan proizvođač high-tech uređaja. Ili što bi rekao Freddy Good by everybody, I’m out of here.

Coki

Žalosno da je to toga svega došlo jer najveći gubitnik tu nije Huawei nego smo mi korisnici, ma koji god brend koristili, iphone, galaxy, huawei…nebitno. Manjak konkurentnosti će se odraziti na budućnost tržišta smartphone uređaja, a bojim se loše po nas jer trenutno ne vidim baš ni jednog proizvođača koji bi mogao uskočiti na mjesto Huaweija. Nažalost, vrlo je izvjestan monopol Applea i Samsunga.

Chopavi slim

Misliš duopol Apple i Samsung! Ili kartel što oni svakako jesu!

Coki

Istina, duopol je prava riječ. Do pred koju godinu su se međusobno još tukli za prevlast na tržištu, ali nagli uzlet kineza ih je odjednom pomirio. Odjednom je počela žestoka suradnja. Apple je počeo kupovati Samsungove OLED panele, a Samsung je opet neka rješenja za neke značajke “kopirao” od Applea što je ovima prije jako smetalo no sada odjednom više ne smeta. Uglavnom, i jedni i drugi su skužili da si nisu prijetnja i da moraju zajdnički nastupati kako bi obranili svoje dominantne pozicije na tržištu, a za to se izgleda ne biraju sredstva. Što zapravo i nije toliko iznenađujuće.