Huawei ovih dana pokušava skrenuti s teme koja ovih dana mori korisnike uređaja nešto pozitivnijim vijestima. Tako su sad objavili da u svijetu preko 80 milijuna Huawei uređaja vrti EMUI 9, a do kraja mjeseca stiže i na Mate 9 te P10 uređaje.

Huaweiev EMUI 9 u temelju nosi Android 9 Pie i jedno je od kompleksnijih korisničkih sučelja u Android svijetu. Premda mu nedostaju neki već ustaljeni trikovi, koji olakšavaju baratanje jednom rukom, pohvaliti se može brzinom i fluidnošću.

Dosad je Huawei EMUI 9 sučeljem nadogradio he Mate10, Mate RS, Nova3 i P20 seriju uređaja. Do kraja lipnja imaju namjeru ažurirati i Mate 9 te P10 i P10 Plus.

Do kraja godine plan im je imati preko 100 milijuna uređaja s EMUI 9 sučeljem.

Ako se pitate hoće li i vaš Huawei telefon dobiti EMUI 9 evo i kompletne liste kompatibilnih uređaja:

  • Mate 10 serija
  • Mate 9 serija
  • MateRS
  • Mate 20 Lite
  • P20 serija
  • P10 serija
  • Nova 3 serija

Neki bi ovu lijepu gestu ažuriranja telefona s kraja 2016. i početka 2017. mogli smatrati svojevrsnim oproštajnim poklonom ili kupovanjem još nešto vremena prije lansiranja ArkOS zamjene za Android.

Pitanje je bi li se Huawei doista bavio tim uređajima da se ne nalazi u ovoj situaciji pa će se njome eto okoristiti vlasnici tih, nešto starijih modela.

Via

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ado....

Ja sam ba Mate 9 dobio vec 2 puta Android 9 zadnjih mjeseci. Trenutno je android 9.0.1. pa shodno tome ne razumijem ovu nadogradnju ako je vec imam.Zna li neko malo pojasniti..

Mirko

Oce biti i za honor8x?

Dario

Predlozite da dodaju na p10 lite emui 9 🙄

ivica kosta

Pa meni je na p10 EMUI9 ima već dva mjeseca, o čemu vi pričate???

Buddha

Upravo to, kao i ja na P10 plus, vec zaboravio da sam ga i dobio… 2 mjeseca bar.

Kristijan

Toni, ja sam danas dobio EMUI 9.1 na stariji Huawei P Smart, onaj iz 2017.

Vuki

Stari P smart je iz 2018.,ja sam ga imao pre ovog sadašnjeg 2019.

W196

Toni, ne znam od kuda si ovo “izvadio”, ali na mom Mate 9 se vrti EMUI 9.0.1 jos od kraja veljace. Vidim da je jos ljudi ovo isto napisalo u komentarima…
U obitelji imamo i 8X na kojem se jos uvijek vrti 8.1.0, a nadogradnje na 9.0.1 jos uvijek nema iako se najavljivala. Zanima me sto je s tom nadogradnjom, i ako ju je netko vec dobio neka javi ovdje.
L.P.

Vuki

Kako god da se završi priča, novi operativni sistem počeće sa primenom. Najpre onamo gde već i postoji u izvesnoj meri, Kini i Indiji, a kasnije i na ostalim tržištima. Ima sad raznih opcija i koliko vidim biće to poprilično kompetabilno sa Androidom i imaće čak 2 različita app store. Pitanje su društvene mreže i YouTube, a mislim da od toga najviše i zavisi uspeh. Najbolji i najbezbolniji potez Huawei na ovim prostorima bio bi organizovanje besplatne zamene postojećih Huawei – Honor uređaja korisnicima koji ih već imaju, naravno u skladu sa kategorijom kojoj je uređaj pripadao. Verujem da bi… Read more »

Korisnik

Hoce li anzuriranje dobit Huawei P Smart 2018