Galaxy Note 10 bez fizičkih gumba je zaista bio u planu

Galaxy Note 10 bez fizičkih gumba je zaista bio u planu

U svibnju smo svjedočili renderima Galaxya Note 10 čiji je okvir bio lišen svih fizičkih gumba, no njihova autentičnost nije potvrđena. Sad iz Samsungova tabora izlaze neslužbene informacije da se Samsung do nekog trenutka zaista igrao mišlju da Galaxy Note 10 predstave u tom buttonless izdanju.

Poznati leakster Ice Universe na Twitteru je objavio usporedni render Galaxya Note 10 sa i bez gumba na bokovima. Popratio ih je pričom o tzv. Projektu R6, a navodno se trebao odnositi na verziju Galaxy Note 10 flagshipa bez tradicionalnih fizičkih gumba na okviru kućišta. 

Samsung je navodno ipak u konačnici odustao od tog dizajna pa će Galaxy Note 10 7. kolovoza na sunce opremljen klasičnim klikavim gumbićima pod prstima. 

Što bi time točno postigli, nejasno je, no i da su se zaista odlučili na to, Note 10 ne bi bio prvi smartphone bez fizičkih gumba. Na njega ste vjerojatno već i zaboravili ali lani je HTC U12+ po bokovima nosio kapacitivne gumbe osjetljive na pritisak. Nisu me se baš naročito dojmili, barem ne u toj inicijalnoj fazi, a jesu li naknadna ažuriranja poboljšala iskustvo, nažalost nisam imao prilike uvjeriti se.

Prema istom izvoru, nije još isključeno da će neki budući Samsungov telefon bude očišćen od gumba. Izgledno je da bi se to za početak moglo dogoditi unutar Galaxy A serije.

Što vi mislite? Koje bi uopće bile prednosti telefona bez tradicionalnih fizičkih gumba?

Via

1
Imaš nešto za reći?

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Nikola Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
Nikola
Guest
Nikola

Rubovi mu izgledaju tanji na desnom (buttonless) renderu