Nakon što su na takav način u Hrvatskoj ponudili Google Pay, sad je PBZ putem svojih Visa Inspire kartica omogućio i Apple Pay beskontaktno plaćanje.

Kako kažu iz Privredne banke Zagreb, Apple Pay putem njihove Viša Inspire kartice je brz, siguran i privatan način plaćanja. Ističe se kako se stvarni brojevi debitnih i kreditnih kartica ne pohranjuju na uređaju niti Appleovim serverima. PBZ dodjeljuje jedinstven broj računa, tokenizran i pohranjen na Secure Element modulu vašeg uređaja.

Ako niste klijent PBZ banke i nemate to namjeru postati ima i drugih opcija za korištenje Apple Pay usluge u Hrvatskoj putem virtualnih banaka.

Apple Pay dostupan klijentima PBZ-a korisnicima Visa Inspire kartice

Omogućuje jednostavan, siguran i privatni način plaćanja

ZAGREB, 6. kolovoza 2019. – Privredna banka Zagreb (PBZ) od danas svojim klijentima, korisnicima Visa Inspire debitne kartice donosi uslugu Apple Pay, koja mobilna plaćanja pretvara u jednostavan, siguran i privatni način plaćanja koji je brz i praktičan.

Sigurnost i privatnost u središtu su usluge Apple Pay. Kada putem usluge Apple Pay koristite kreditnu ili debitnu karticu, stvarni brojevi kartica ne pohranjuju se na uređaju niti na Apple poslužiteljima. Umjesto toga, dodjeljuje se jedinstveni broj računa uređaja koji je tokeniziran i sigurno pohranjen na modulu Secure Element na vašem uređaju. Svaka je transakcija autorizirana jednokratnim jedinstvenim dinamičkim sigurnosnim kodom.

Apple Pay je vrlo lako postaviti, a korisnici će nastaviti ostvarivati sve pogodnosti koje im nude kreditne i debitne kartice. Za kupnju u trgovinama, Apple Pay radi na iPhone SE, iPhone 6 i novijim modelima te Apple Watch uređaju. Online kupnja, u aplikacijama i na web stranicama koje prihvaćaju Apple Pay, jednostavna je pomoću dodira Touch ID-a, dvostrukim klikom bočne tipke i pogledom na iPhone X za potvrdu identiteta putem Face ID-a. S uslugom Apple Pay nema potrebe za ispunjavanjem drugih obrazaca računa ili ponovnim upisivanjem podataka o dostavi i naplati.

Kada plaćate robu i usluge u aplikacijama ili pregledniku Safari, Apple Pay radi na uređajima iPhone 6 i novijim modelima, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5. generacija), iPad Air 2 i iPad mini 3 i novijim verzijama. Možete koristiti i Apple Pay u Safariju na bilo kojem Mac računalu uvedenom u ili nakon 2012. sa sustavom macOS Sierra i potvrditi plaćanje s iPhonom 6 ili novijim ili Apple Watch uređajem, ili Touch ID-om na novom MacBook Pro.

Više informacija vezano za Apple Pay potražite na: https://www.apple.com/hr/apple-pay/

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Igor9666

Toni dali znas kad ce u hrvatskoj doci apple music?

glasnogovornik

dok je josipovića i drugova mu iz zamp-a – nikad