Huawei službeno predstavio potencijalnu zamjenu za Android, zove se HarmonyOS!

Dakle nakon mjeseci naklapanja o Hongmeng OS-u, Ark OS-u i drugim živopisnim nazivima za Huaweievu alternativu Androidu, danas je i službeno predstavljen HarmonyOS. Riječ je o Huaweievoj softverskoj platformi za sve uređaje pa i smartphone, bude li došlo do toga da izgube pristup Androidu.

Huawei službeno predstavio potencijalnu zamjenu za Android, zove se HarmonyOS!

HarmonyOS predstavljen je danas u kini kao “prvi mikrokernel OS za sve scenarije”. Drugim riječima u Huaweiu su uvjereni da njime mogu pokriti sve moguće uređaje, od pametna tostera, automobila, preko računala, satova i pametnih zvučnika do naravno, tableta i smartphonea. pokretat će je hardver s tek nekoliko KB RAM-a do uređaja s gigabajtnim vrijednostima. Još nije posve jasno, hoće li integrirati pristup Google servisima. 

Huaweiev je direktor istaknuo kako će u budućnosti HarmonyOS podržavati raznorazne aplikacije među kojima su HTML5, Linux pa i Android aplikacije. HarmonyOS koristi ARK Compiler koji podržava Kotlin, Java, Javascript, C i C++. Još nije posve jasno, hoće li imati pristup Google servisima. 

Još su jednom istaknuli kako Android ostaje prvim izborom kao softverskim temeljem njihovih smartphonea, no ako bude potrebe, prešaltat će se na HarmonyOS.

Neslužbeno se doznaje da bi Uz Android verziju, Huawei mogao lansirati i HarmonyOS verziju nadolazećeg Mate 30 flagshipa, vjerojatno za kinesko tržište.

Prvi uređaj na kojemu ćemo HarmonyOS vidjeti u akciji je nova smart telka iz Honora, koju predstavljaju sutra.

Eto sad je i službeno. Biste li i dalje kupovali Huawei smartphone ako u budućnosti ne budu temeljeni na Androidu već na ovom HarmonyOS-u.

7
Imaš nešto za reći?

avatar
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Hrcdu6miglasnogovornikNikolaSonicMoose Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
Marko marko
Guest
Marko marko

Ne

SonicMoose
Guest
SonicMoose

Ako izade s tim OS,pod uvjetom da podrzava neke usluge kao npr SKYPE, messenger i da je otvoren za komunikaciju s drugim OS-ovima zasto ne,pogotovo ako cijena bude niska.

Nikola
Guest
Nikola

Propasce kao wp,ali ce raditi veoma glatko,a dal ce se to svideti korisnicima huaweia to nisam siguran,valkda ovo sto sad imaju ovo odlaganje istice za 15 dana stalice biti neznam…

SonicMoose
Guest
SonicMoose

Ne vjerujem da bude propao kao WP,budu ga podrzavali ako korisnika bude dovoljno,ja ga prvi kupim ako bude dostojan moje love. Probao sam sve OS-ove osim MeeGoo,Sailfisha i Flyme,zasto ne bi Harmoniku.

glasnogovornik
Guest
glasnogovornik

ne …. od nedavno samo iOS dolazi u obzir

du6mi
Guest
du6mi

huawei se dokazao i pokazao kao moćan i pouzdan proizvođač IT tehnike. uvijek bih uzeo njihove proizvode a volio bih probati taj njihov Harmony OS. zašto ne ?

Hrc
Guest
Hrc

Naravno, samo da nije google i njihovo pracenje