iPhone Xs, Xs Max i Xr prikazuju grešku ako bateriju mijenjate u neovlaštenu servisu

Apple će uvijek biti Apple pa ne čudi ni novootkriveni trik kojim će vas prisiliti da baterije novih iPhone mijenjate samo u njihovim ovlaštenim servisima. iPhone Xs, Xs Max i Xr prikazuju grešku ako bateriju mijenjate u neovlaštenu servisu

Nakon što su ih ulovili u softverskom ograničavanju performansi starijih modela iPhonea, sad se otkrilo da i najsvježiji iPhone Xs, iPhone Xs Max i iPhone Xr kriju tajnu ispod haube.

Naime, iFixit koji već dugo ima misiju raskrinkati Appleove monopolističke aspiracije u pogledu servisa, otkriva što će se dogoditi ako bateriju spomenutih uređaja zamijenite u neovlaštenu servisu.

Odlučite li dakle dotrajalu bateriju iPhone Xs, iPhone Xs Max i iPhone Xr uređaja zamijeniti sami ili u nekom drugom servisu, uređaj će prikazati grešku.

Nasreću, to neće omesti funkcionalnosti i rad telefona ali će u Postavkama baterije, gdje bi inače pokazao postotak zdravlja baterije prikazati upozorenje da se ne može ustvrditi je li baterija originalna ili ne.

Pokazalo se da baterije tih modela iPhonea imaju poseban mikro kontroler kojim se uparuje s matičnom pločom. Ukoliko se zamjena vrši van Appleova ovlaštena servisa tu nastaje problem pa čak i kad se originalna Apple baterija zamjenjuje istom takvom, tvrdi The Art of Repair u videu ispod.

Dakle ako se nađete u situaciji da da morate mijenjati bateriju na jednom od ova tri modela i znate da će vas to upozorenje u Postavkama nervirati, učinite to u ovlaštenu servisu.

4
Imaš nešto za reći?

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
TomiphoneAmel LjutićSonicMoose Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
SonicMoose
Guest
SonicMoose

Nista novoga,kao i onaj bezobrazluka kada su usporavali namjerno uredaje s starijim baterijama,a kada su uhvaceni onda su dali izjavu tipa: “Zamjeniti cemo baterije,nema frke,ali cete vi platiti za nasu budalastinu 30$, umjesto 79$”

Amel Ljutić
Guest
Amel Ljutić

I🐑

SonicMoose
Guest
SonicMoose

Slijedeca inovacija iz Apple-a: Punjac s skenerom kreditne kartice,svaki puta kada zelis puniti mobitel platis 1€.Punjac ima poseban senzor koji regulira da li je sve po njihovoj volji. Ako probas puniti s drugim punjacem ili Apple punjacem koji pripada drugom Iphone uredaju mobitel ode u lockdown mode 24 sata ili plati 15€ da se otkljuca ranije. Svaki punjac se prodaje odvojeno za 75€ i treba ga kodirati sukladno uredaju i to kosta 50€. Punjac je snage 5W.

Tomiphone
Guest
Tomiphone

To nije ništa loše kada bude bilo koja baterija približne kvalitete originalnoj onda bi to bilo nešto drugo. U ostalom čemu opće mjenjati na novom telefonu bateriju van ovlaštenog servisa 😂