Znam da bi mnogi od vas željeli čuti da HTC ima novi telefon, no zasad ćete se morati zadovoljiti novim izvršnim direktorom. Na mjesto dosadašnje direktorice Cher Wang sjeda Yves Maitre.

HTC dobio novog izvršnog direktora
Yves Maitre novi izvršni direktor kompanije HTC

Yves Maitre se pridružio kompaniji HTC iz tvrtke Orange, jedne od najvećih svjetskih telekomunikacijskih tvrtki, gdje je radio kao izvršni dopredsjednik potrošačke opreme i partnerstva, nadgledajući Orangeovu tehnološku strategiju i poslovanje.

U svojoj dosadašnjoj poslovnoj karijeri Yves je radio za najveće svjetske brandove potrošačkih elektroničkih proizvoda te je upravljao cijelim portfeljem povezanih i mobilnih usluga, a također je bio i član Orangeove grupe za inovacijske tehnologije, zadužen za razvoj mogućnosti inovativnih izvora prihoda.

HTC-U12+UNBOXING
HTC U12+

Nadajmo se da će ova “svježa krv” na čelu kompanije iznjedriti i nekakav novi telefon pod HTC brendom. Siguran sam da ga mnogi među vama iščekuju. Zadnji ozbiljan telefon na ovim prostorima bio je HTC U12+.

Tvrtka se navodno bavi mišlju o 5G telefonu, no budući da je ta tehnologija još vrlo slabo raširena, trenutno bi ulaganje u 5G telefon bio čisti promašaj. Vjerujem da ste primijetili da se ni Apple svojim novim iPhoneima 11 nije petljao s 5G povezivošću.

Kad pogledamo unazad i prisjetimo se nevjerojatnih telefona kojima je HTC pomicao granice u mobilnoj industriji, bila bi prava šteta da iščeznu iz smartphone arene.

Koje biste vi poteze povukli da ste na čelu HTC-a? Koji je po vama recept za povratak HTC-a na staru slavu?

Evo i službene objave za medije:


YVES MAITRE NOVI JE IZVRŠNI DIREKTOR HTC-A ZA PODRUČJE BUDUĆNOSTI: 5G, AI I XR
 
Cher Wang vraća se na poziciju predsjednice Uprave HTC-a, prepoznajući važnost budućih tehnologija i partnerstva
 
 
Zagreb, 17. rujna 2019. – HTC, vodeći inovator u mobilnom i imerzivnom računarstvu, danas je najavio imenovanje Yves Maitrea za glavnog izvršnog direktora HTC-a, njegova dužnost stupa na snagu odmah.
 
Yves se pridružio kompaniji HTC iz tvrtke Orange, jedne od najvećih svjetskih telekomunikacijskih tvrtki, gdje je radio kao izvršni dopredsjednik potrošačke opreme i partnerstva, nadgledajući Orangeovu tehnološku strategiju i poslovanje. U svojoj dosadašnjoj poslovnoj karijeri Yves je radio za najveće svjetske brandove potrošačkih elektroničkih proizvoda te je upravljao cijelim portfeljem povezanih i mobilnih usluga, a također je bio i član Orangeove grupe za inovacijske tehnologije, zadužen za razvoj mogućnosti inovativnih izvora prihoda.
 
Cher Wang nastavit će svoju ulogu u korporaciji kao predsjednica Uprave HTC-a te će se usredotočiti na buduće tehnologije koje će se usklađivati s HTC-ovim proširenim portfeljem i vizijom VIVE virtualne stvarnosti.
 
“Kada sam preuzela funkciju izvršne direktorice prije četiri godine, moja namjera je bila razvijati i pozicionirati HTC kao cjelovitu ekosustavnu kompaniju i postaviti temelje kompanije za procvat kroz 5G i XR. Dakle, sada je savršeno vrijeme da prepustim svoju dosadašnju poziciju u kompaniji HTC snažnom lideru koji će nas odvesti u sljedeću fazu našeg razvojnog putovanja.”, rekla je Cher Wang, predsjednica Uprave HTC-a i nadodala, „Uistinu mi je drago što Yves preuzima kormilo; on je dugo povezan s našom tvrtkom i dijelimo istu strast prema inovacijama. Čvrsto vjerujem da je Yves pravi lider koji nastavlja voditi HTC prema ostvarenju njegovog punog potencijala.”
 
„HTC je već dugo vremena pionir u tehnološkim inovacijama i čast mi je što me Odbor upravitelja izabrao za sljedeću fazu HTC-a“, rekao je Yves Maitre, novi izvršni direktor HTC-a. „HTC je u cijelom svijetu prepoznat po svojim inovacijama u mobilnom i XR prostoru. Vrlo sam entuzijastičan oko razvoja budućnosti 5G i XR zajedno s HTC-ovim zaposlenicima, kupcima i investitorima. Naše napore ćemo odmah usmjeriti u nastavak tranzicije da iz kompanije koja je svjetski lider u proizvodnji potrošačkih hardvera, postanemo ujedno i kompanija koja gradi cjeloviti sustav za hardvere kako bi njima lakše upravljali i dalje ih razvijali.“ 
 
HTC donosi inovacije u raznovrsnom tehnološkom portfelju, uključujući virtualnu i proširenu stvarnost (XR), 5G uređaje i tehnologiju, AI i Blockchain. Ima izvanredne rekorde u industriji, na prvom je mjestu po vodećim inovacijama, a ove je godine zaslužila priznate medijske nagrade i odlikovanja industrije za svoje proizvode ekosustava VIVE virtualne stvarnosti te HTC 5G Hub, kojeg su nosioci širom svijeta usvojili kako bi potaknuli 5G prihvaćanje.
 
 
O Yvesu Maitreu
Yves Maitre više od 14 godina obnašao je visoke rukovodeće dužnosti u tvrtki Orange, kao izvršni dopredsjednik za potrošačku opremu i partnerstva. Prvi je puta započeo suradnju s HTC-om nakon što je 2005. godine postavljen za višeg izvršnog predsjednika za uređaje. Tijekom Yvesove službe u Orangeu, neprestano je pružao inovativne usluge i uređaje u sve većem rasponu odgovornosti u cijelom poslu te je bio prvi koji je pregovarao i implementirao Android pametne telefone u Europi. Njegova stručnost uključuje razvoj potrošačke elektronike, usluga i B2B tehnologije.
 
Prije nego što se pridružio Orangeu, Maitre je proveo šest godina radeći za elektroničku kompaniju za potrošačku elektroniku Thomson Multimedia, gdje je obnašao visoke dužnosti na pozicijama u SAD-u i Singapuru. Također je obavljao uloge u lancu nabave i upravljanju proizvodima.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Amel Ljutić

Ne znam, trebace im nesto drastično da se vrate u borbu sa Apple, Xiaomi, Samsung, Oppo, Huwaei, Vivo.. Uh kad ih ovako nabrajam, sve mi se cini da za htc nema puno nade 😥

Medo

Nažalost za HTC je odzvonilo, a mobilne odjele Sony-ja i LG-ja spašavaju drugi odjeli matične kompanije, pa se još uvijek drže na staklenim nogama… Kinezi su svojim agresivnim pristupom (marketing, cijena, inovacije) okrenuli tržište u svoju korist. Mislim da nitko osim donekle najvećih igrača (Apple, Samsung) nije bio spreman na takvo što. Huawei neće spriječiti ni Trumpove zabrane, zapravo će se Googleu i ostalima to dugoročno obiti o glavu. Nažalost za nekadašnje legende mobilnog biznisa (HTC, Sony, LG, Motorola) tu nema mjesta. 🙄

Armando Sain

Zalosno, ali istinito moj prvi posten mobitel je bio htc, i uvijek mi je bio drag