Appleu ovih dana baš i ne ide od ruke po pitanju softverskih ažuriranja pa u tjedan dana stiže i treća za redom. Vjerojatno se pitate što se događa s Appleom.

iOS 13.1 kojeg je Apple u optjecaj poslao prije neki dan nekima je uzrokovao probleme s vraćanjem podataka pa su to na brzinu rješavali iOS-om 13.1.1 ažuriranjem.

Ta pak nadogradnja na neke od uređaja nije nikad ni sletjela jer su valja i u njoj uočili bugove, a danas eto već eterom leti i iOS 13.1.2.

Na listi ispravaka bugova ima toga poprilično. Kako stvari stoje, neki su imali problema s radom kamere, nekima nije radila lampa, neki su gubili postavke kalibracije zaslona. Neki su pak iskusili probleme s Bluetooth povezivošću, a ni to nije sve.

Uglavnom ako ste jedni od onih pogođeni nekim od ovih bugova, iOS 13.1.2 bi mogao biti rješenje vaših boljki.

Ako vam pak sve radi kako spada ne žurite se ažuriranjem dok se ne uvjerimo da je ovaj put sve u redu.

Vjerovatno se pitate, što se to događa s Appleom i njihovim ažuriranjima. Odgovor jamačno leži u sve većem broju modela koje Apple softverski podržava. Naime, vremena kad je Apple imao u vrh glave 4 iPhone modela daleko su iza njih.

Ovaj iOS 13 Apple je morao prilagoditi za 14 različitih iPhonea, od iPhonea SE na ovamo.

Opisani bugovi se tako vrlo izgledno ne pojavljuju na svim modelima ali Apple ne želi slati zakrpe za pojedine modele već ih šalje na sve podržane modele.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bozo

Instalirao 13.1.2 prije sat vremena na XS, iako nisam primjetio ni jedan od navedenih problema, kao ni oni sa drugim modelima!
Valjda i Apple ima problem sa nedostatkom programera 🙄 i nervozom burzovnih mesetara, otkad su opet napumpali vrijednost preko biljun $!

Tomislav

ista stvar, XS nikakvih problema niti sa 13, 13.1., 13.1.1., 13.1.2.

Dragan

Na 6s radi savrseno

Ivan Martinko

Ma Svinjari eto sto

htf

jel to onaj savršen OS?

Amel Ljutic

Sto kaze Toni, izgleda da sad kad trebaju napraviti ios za desetak svojih mob. očigledno da ne ide tako lako, a prigovaraju androidu koji radi na stotine, da ne kazem hiljade razlicitih modela

Bozo

Poštovani htf! Ne postoji savršeni OS, Android, Windows,Linux ili bilo koji drugi software!