Checkra1n jailbreak alat za iOS 13 je vani i Apple ga ne može zakrpati

Ako ste jedni od onih koji još uvijek razmišljaju o jailbreaku iPhonea, znajte da je novi alat pod imenom Checkra1n dostupan za preuzimanje. Ovakav jailbreak otporan na Appleove zakrpe, nismo imali skoro deset godina.

iPhone X Cydia

Checkra1n jailbreak alat ne nosi to ime slučajno. Naime prije devet godina kad je tada poznati iHacker Geohot otkrio ovakav sličan bootrom propust i iskoristio ga za svoj limera1n jailbreak.

Naime, jailbreak rješenje temeljeno na bootromu je takvo da ga Apple ne može zakrpati i spriječiti novom verzijom iOS-a. Koristi hardverski “prolaz” pa bi ga Apple mogao onemogućiti samo zamjenog dotičnog, što jednostavno neće.

Checkra1n jailbreak je tipa “semi-tethered” što znači da se ovako jailbreakan iPhone ili drugi iUređaj pri svakom restartu mora ponovno jailbreakati.

Osim toga minus mu je što iako je kompatibilan sa najnovijim verzijama iOS-a do 13.2.2, nije sa svim iPhoneima.

Checkra1n jailreak alatom, moguće je jailbreakati sve iPhone do iPhonea X uz iznimke iPad Air 2, iPad 5th-gen and iPad Pro 1st-gen uređaja, koji će biti dodani naknadno. Zasad je alat dostupan samo za Mac računala, a stiže i Windows verzija.

Ostali uređaji s novijim hardverom nemaju Checkm8 propust pa tako ovaj alat te ne može osloboditi iz zatvora.

Da je to moguće, biste li se uopće upuštali u jailbreak svojeg iPhonea 11 i ekipe ili imate sve što vam treba?

22
Imaš nešto za reći?

avatar
4 Comment threads
18 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
KiflaAnteZvekiAlexandarGiOS user Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
MaroOMG
Guest
MaroOMG

Mislim da modernim jabučarima jailbreak ne znači ništa. U dobra stara vremena postojala je veća zajednica koja je jailbreakom iskorištavala pun potencijal iUređaja i, na neki način, pojazivala srednji prst Jabuci i njihovom stupidnom ograničavanju operativnog sustava i hardverskih mogućnosti samih uređaja. Tada su imali uređaj koji je bio godinama ispred bilo kojeg Android uređaja i sa gotovo svim mogućnostima koje je Android pružao svojim korisnicima. Danas je takvih entuzijasta puno manje, a ovim ostalima je dovoljno da imaju logo jabuke na leđima za naslikavanje u ogledalu, ne mareći za bilo što ispod poklopca mobitela.

orator
Guest
orator

Donekle se slažem, ali nakon migracije s Androida na iOS reći ću samo ovo: više mi ne iskaču svakakve gluposti u vidu spamova, reklama i ne znam čega sve ne. Tih se zala nisam nikako mogao riješiti ni antivirusima ni ičim drugim i uz sva ograničenja koja iOS ima nije mi potreban jailbreak jer u “dućanu” mogu naći (gotovo) sve što mi treba.

iOS user
Guest
iOS user

Jel to znači da ga tako možemo vratiti i na tvorničke preko tog weba?

Ante
Guest
Ante

Zar ga ne možeš vratiti na tvorničke preko postavka? Svaki mobitel treba imati opciju da ga resetiraš na tvorničke postavke

AlexandarG
Guest
AlexandarG

Ako smo kupili klavir, ne znaci da znamo svirati…. kao i ako volimo pjevati, ne znaci da znamo pjevati… da obrazlozim, uredjaj treba znati koristiti (kao i auto, svi znamo da ga vozimo , ali malan broj zna da ga popravlja), ima dosta aplikacija koje imaju pop up reklame, ili notifikacije, a mali broj zna kako ih iskljuciti, dosta web sajtova salje notifikacije za koje vecina korisnika ne zna odakle dolaze, niti kako ih iskljuciti (sin gledao crtice na web sajtu i samo klikao na OK YES). vecina besplatnih programa (mozda najvise nekih za obradu slika, videa, jer je to… Read more »

orator
Guest
orator

Zanimljivo je to da na iOS-u nemam takvih problema, a koristim manje više iste aplikacije – njih svega nekoliko: shazam, viber, cam scanner, xodo, word, excel …

Ante
Guest
Ante

CamScanner je štetna aplikacija na Androidu. Nije ni čudo što si imao problema na Androidu

orator
Guest
orator

Na iOS-u radi i ništa ne iskače.

Ante
Guest
Ante

Ja sam govorio za Android ne za iOS.

orator
Guest
orator

ok

Zveki
Guest
Zveki

Ja sam jailbrekao sve iphone od iphona 3gs do evo sad iphona x. Da se može i ovaj x sa ios-om 13 ne bi razmišljao ni sekunde. Ovako ostajem na iosu 12 sa jb. Za one koji nisu baš na ti sa jailbreakom bolje da se ni ne upustaju u taj rizik. Meni se to sviđa da nadogradim svoj tel sa dodatnim opcijama-tweakovima i popravim ono što apple nema u svojem softweru. Meni je najdraže; dupli dodir za zakljucavanje, ubrzavanje animacija-telefona,call connect, dodatni red ikona,cylindar-ikone se vrte,postavke kamere u kameri itd… Koristim ja i android ali ios mi je nekako… Read more »

orator
Guest
orator

Gore u tekstu piše da se može: Checkra1n jailreak alatom, moguće je jailbreakati sve iPhone do iPhonea X ?????

Zveki
Guest
Zveki

U pravu si, može se i x. Tu je pisalo do x pa sam mislio da on ne može.

orator
Guest
orator

I, jesi li ga brejknuo?