OnePlus je osmislio pametnu optimizaciju punjenja svojih smartphonea, čime će produljiti vijek trajanja baterije. Evo kako funkcionira.

Premda osobno nisam nijedan telefon koristio toliko dugo da bih primijetio značajan pad kapaciteta baterije, dugotrajan boravak na punjaču, ipak ima negativan utjecaj životni vijek baterije.

OnePlus je 7. betom OxygenOS-a 10 za OnePlus 7 seriju u postavkama omogućio tzv. optimizirano punjenje baterije. Uskoro će ta značajka biti dostupna u stabilnim službenim verzijama OxygenOS-a pa će svi korisnici OnePlus telefona potencijalno produljiti vijek trajanja baterije.

Ovaj će trik biti naročito zgodan za sve one koji mobitel pune tijekom noći. Naime, uređaj će inteligentno bateriju napuniti do 80% i onda zaustaviti punjenje do sat vremena prije vašeg buđenja. Potom će nastaviti s punjenjem do 100% kako bi uređaj tako što kraće čamio na 100%.

Uređaj će učiti iz vaših navika, postavljenih alarma i slično kako bi što bolje optimizirao punjenje.

Optimizacija punjenja će se dakle pojaviti u nekom od nadolazećih ažuriranja. Da je uključena znat ćete po posebnoj ikonici baterije u statusnoj traci.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marko marko

Pa zar nije to Apple već napravio ?

orator

dobra

Igor

Je, primjetio sam na updateu na iOS 13 ali moguce da je bilo i malo ranije

Niko

Napravio je to i Sony prije par generacija