Google je svoju aplikaciju Google Fotografije osvježio novim dizajnom, novom ikonicom ali i drugim novostima. Evo čemu se imate veseliti.

Bilo da ste korisnik Androida ili iPhonea, apsolutna must have aplikacija je Google Photos odnosno Google Fotografije. Za vas će ne samo automatski pohraniti i čuvati sve vaše fotografije i videozapise u oblaku, već će vas redovito podsjećati na uspomene i dane koji su možda već izblijedjeli u sjećanju.

Google Fotografije su već dosta dugo dio standardnog paketa aplikacija na svakom Android telefonu (osim novim Huawei modelima) i za mnoge su nezamjenjive.

Otkako su Google Fotografije dostupne i za iOS uređaje, mnogi korisnici iPhonea upravo u njoj nalaze spas za relativno skučenu podatkovnu memoriju.

Naime, s fotografijama i videima pohranjenim u Googleovu oblaku, sve su uspomene dostupne uvijek i na bilo kojem uređaju s pristupom internetu.

Google Photos u osvježenom dizajnu i s novom ikonicom, ima još novosti!

Jednako tako, Google Fotografije su i moćan alat za uređivanje, pretragu i organizaciju te dijeljenje fotografija s drugima.

GOOGLE PHOTOS 5.0

Dobra vijest je što upravo u optjecaj kreće nova verzija Google Fotografija. Donosi prije svega novu, oku još ugodniju ikonicu aplikacije. Pokretanjem aplikacije, uočit ćete sad tri umjesto četiri glavne kartice: Photos, Search i Library.

Google Photos u osvježenom dizajnu i s novom ikonicom, ima još novosti!

Kartica Photos sad prikazuje veće sličice s manje prostora između njih, a i video se automatski reproducira.

Novi je i ljepši prikaz “Uspomena” s još više kategorija no dosad. Tako će vam prikazivati uspomene s bliskim prijateljima, članovima obitelji ili uspomene s putovanja.

Google Photos u osvježenom dizajnu i s novom ikonicom, ima još novosti!

Pod karticom “Search” sada se prikazuje i interaktivna karta za još lakšu pretragu fotografija i videa.

Google Photos u osvježenom dizajnu i s novom ikonicom, ima još novosti!

Karica “Library” nudi prikaz albuma, ono što ste bacili u smeće (obrisali), arhivu i omiljene fotografije i video. Unutar te kartice je i Print Store, koji nudi print albuma i dostavu na vašu adresu.

U svakom slučaju, nove Google Fotografije 5.0x kreću u optjecaj i ako već nisu uskoro će biti u Trgovini Play. Ukoliko vam se ne čeka, možete preuzeti i apk instalacijski paket. Ja jesam, time sam dobio novu ikonicu, a ostalo valjda Google još na svojim serverima nije uključio za našu regiju.

Okušajte sreću: Google Photos 5.0.0.317714334

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Damjan

Kako korisna aplikacija, i sada ti kupi Huawei poluproizvod…

Hrc92

Ja jos uvijek ne vjerujem google photos aplikaciji. Mozda jer je to google i nije toliko pouzdan, a ne bih volio privatne, obiteljske slike uploadati tamo 🤨
Koristim aplikaciju mega, koja nudi 50gb prostora i zadovoljan sam od prvog dana kada je izasla.

Hrc92

Ne znam ni ja. Mislio sam da im serveri nisu pouzdani. Ali imas pravo, kako znam da od Mega jesu. Ako ti smatras da je dobra, kvalitetna i sigurna aplikacija i njeni serveri, onda cu ju isprobati. Hvala na odgovoru 🙂

Flat

Najbolja apk, zbog nje imam fotke još iz 2009 god

Mate

Meni ne radi apk.. a iskreno ne traži mi se po bespućima interneta.. hvala na pokušaju Toni. 🙂

Sanjin

Sada je Google Photos došao na još komforniju razinu sa prikazom fotki na podlozi Google Maps-a. Imam cijelu arhivu svega na gPhotos (par desetaka tisuća fotki). Nažalost, za bolje pretraživanje stare digit. fotke nemaju lokacijske atribute ali imaju barem vremenske.