Apple je prije nekoliko tjedana u optjecaj pustio prvu betu iOS-a 14 namijenjenu registriranim developerima. Odsad je međutim dostupna svima. Evo što morate učiniti kako biste iOS 14 dobili već danas.

iOS 14 beta donosi sa sobom sve one novotarije najavljene na ovogodišnjem WWDC-u. Radovati se možete konačnoj implementaciji widgeta na Početnom zaslonu, svojevrsnu izborniku s aplikacijama, odabiru zadanog preglednika i mail klijenta, slici u slici i drugim trikovima, koje je iOS 14 “maznuo s Androida“.

Imajte na umu da je ovdje riječ o beta softveru, koji ma koliko Apple bio sposoban, može i vjerojatno sadrži neke bugove. Sumnjam da je riječ o nečem krucijalnom jer ga inače ne bi ponudili svima ali opet valja biti oprezan.

iOS 14 mogu imati svi iPhonei unatrag sve do iPhone 6s uređaja i noviji.

Ako i sami želite isprobati iOS 14 na svojem iPhoneu sad i odmah, onda trebate učiniti sljedeće.

Sa svojeg iPhonea kroz Safari posjetite Appleov public beta website i tamo se prijavite za beta testiranje, ako to već niste učinili. Pratite upute na zaslonu, ne može biti teško. Pod uvjetom da vam je to komplicirano, najbolje je odustati od cijele priče i strpljivo pričekati jesen.

Nadalje trebate kliknuti na install iOS 14 te spustiti se niže gdje ćete kliknuti na Download Profile. Pratite upute na zaslonu.

Nakon toga, idete u Settings, kliknete na Profile Downloaded pri vrhu zaslona i potom na install u desnom uglu. Unesite pin ako ga koristite. Potom će biti još nekoliko klikanja na Install nakon što pročitate uvjete.

Za kraj treba otklikati do odjeljka Software Update gdje ćete pronaći iOS 14 update. Kliknite na Download and Install.

To bi bilo to.

Ako se odlučite poigrati, javite nam se s dojmovima.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
D500

Iman ga otkad je najavljen, iskreno nije bas neka razlika osim tih widgeta koji jesu okej al za sada ih nema puno. Samo njihove aplikacije koje dolaze s mobitelom ostale se nemogu stavit, bar ne jos. A buggove nisan bas primjetija tipa ucestalo rusenje aplikacija ili restartiranje samog uredaja. Radi skroz dobro iako je beta