Pixel 4 i Pixel 4XL nisu se baš proslavili naročitom popularnošću ni prodajnim uspjesima, a da je tako svjedoči i da Google od njih odustaje nakon samo 9 mjeseci od predstavljanja.

Nakon nedavna predstavljanja povoljnog Pixel 4a telefona, Google je sad potiho prestao nuditi Pixel 4 i pixel 4XL koji su van od prošlog listopada.

To označava prilično skraćenje u odnosu na prethodnike, koje je Google u svojim trgovinama nudio otprilike još pola godine nakon izlaska novog modela.

Pixel 4 i Pixel 4XL očito nisu uspjeli pronaći neku širu publiku, a na ovim prostorima ih praktički nije ni bilo osim po narudžbi.

Vrhunskim kamerama i prilično solidnim hardverom Google ipak nije uspio privući publiku. Početak prodaje obilježio je napredni Face Unlock, kao jedina opcija biometrijske autorizacije, a otključavao je i sa zatvorenim očima.

Na loš glas dovela su ih bugovita ažuriranja od predstavljanja na ovamo, a nije pomogla ni navodno ne baš naročita autonomija.

Sad kad su predstavili Pixel 4a, koji za značajno manje pare nudi glavne prodajne adute Pixela 4 i 4XL, Google više ne vidi smisla u nadpunjavanju lagera.

Pixel 4 i Pixel 4XL još će se neko vrijeme moći naći u trgovinama distributera, a uređaji će normalno dobivati sigurnosne zakrpe kao i ažuriranja Androida obećane tri godine.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
SonicMoose

Pixel 4 si umjesto 4a napisao u jednom odlomku.

Amel

Očito se vidi da Google ne zna napraviti smartphone kako treba. Jedino što im ide za rukom je softver

Spiro

Imao sam Pixel 2xl pa prešao na Galaxy S10 koji je super komad hardwera, ali mi je software i slabije fotke išlo na živce. Sad sam sretan na pixelu 4 xl. Prije toga 10 godina na iPhoneu. Pixeli nisu baš za svakog, ali česti update softwara,za Android najduži (3god), čisti android bez bloatwera koji ne usporava sa vremenom i najpouzdanija kamera teško je odviknuti se.

LinPe

Realno jedina prava zamjena za iOS u android svijetu