Prije neki dan internetom je prohujala vijest o najnovijoj u nizu super odluka, američkog super predsjednika da zabrani društvenu mrežu TikTok. Danas se pokazalo da on to zaozbiljno. Možda bi ga se dalo nagovoriti da ga zabrani i kod nas?

Najnovija prijetnja nacionalnoj sigurnosti i privatnosti Amerikanaca je TikTok. Za one koji ne znaju, kratka definicija bi bila da je TikTok još jedna iritantna društvena mreža na kojoj današnja mladež gubi dane i oči. Namijenjena je uglavnom objavljivanju kraćih videozapisa “šaljiva” sadržaja u najširem značenju tog opisnog pridjeva.

Bilo kako bilo, Trump je zaključio da TikTok prikuplja podatke o američkoj nejači i prosljeđuje ih Komunističkoj partiji koja dok ne pušta viruse na čeljad, pregledava što to rade tiktokdžije u Americi i sprema spačke.

Skraćena verzija Trumpove najnovije odredbe, friško potpisane je da ukoliko do 15.9. neka američka kompanija, ne preuzme kontrolu nad TikTokom, bit će zabranjen. Američkim će kompanijama ali i individuama biti izričito zabranjeno surađivati s tvrtkama ByteDance, koja stoji iza TikToka i Tencent – vlasnikom WeChata.

Ne postigne li se nekakav dogovor, za 45 dana Trumpova uredba stupa na snagu, a TikToku je i SAD-u odzvonilo. Naveliko se priča o tome da je Microsoft “jako zainteresiran” za kupnju i preuzimanje kontrole nad tom očito popularnom društvenom mrežom. Je li Microsoft zainteresiran jer im se to čini super prilikom ili zato što gazda tako kaže, teško je reći.

Možda bi ga se dalo dogovoriti pa da ga fino zabrani i kod nas pa da mladež opet povremeno izvadi noseve iz mobitela.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Juvoslav

Koliko ovaj čovjek ne voli konkurenciju, to nije normalno. A debilni Ameri bi mogli malo sebe dovesti u redu i krenuti raditi na tehnologiji, a ne samo žderati i debljati se. Ljubomorni su na cijeli Istok, a osim izmišljanja o špijunaži – drugo ništa ne mogu odlučiti.

No ako maknemo špijunažu hahah, stvarno društvene mreže treba pročistiti. Prvenstveno uvesti rigorozna pravila prema maloljetnim korisnicima. Mladež nam ode u k.