Huawei je jučer osim novog EMUI 11 skina za svoje Androide predstavio i Harmony OS 2.0, kojim će iduće godine opremiti i svoje telefone. Potvrđeno je i da će aktualni uređaji poput Huawei P40 Pro i drugih s EMUI 11 sučeljem dobiti Harmony OS ažuriranje.

Huaweiu kako stvari stoje nije preostalo ništa drugo no pregristi i plasirati treću mobilnu platformu samo za svoje uređaje. Posao koji je pred njima je ogroman, no ako itko ima dovoljno resursa da to izvede, onda je to Huawei.

Svjedoci smo da bosti se s Androidom i iOS-om nije nimalo lako. Microsoft je pokušao s Windows Phone OS-om ali je njihov pokušaj neslavno završio.

Huawei na svojoj strani ima jako širok porfelj uređaja. To je praktički idealno za razvoj nove platforme koja bi ih sve odreda povezala. Ideja je da će Harmony OS 2.0 povezati mobitele, nosive gadgete, pametne televizore i druge smart uređaje pa i pametna vozila.

Svi vi koji koristite neki od Huawei telefona pitate se što to znači za vaše uređaje. Huaweiev čovjek je za Android Authority potvrdio da će Harmony OS 2.0 moći imati svi uređaji koji će dobiti EMUI 11 ažuriranje.

Drugim riječima Huawei P40 serija, kao i Mate 30 serija svakako će biti u mogućnosti ažurirati na Harmony OS. Predstavljeno je to kao opcija, a ne kao obveza pa će oni koji to žele moći s Androida bez Google servisa preći na Harmony OS.

Koliko će ih se na to odvažiti, ovisit će prije svega o tome što će to sve Harmony OS ponuditi. Rekao bih da je osnovni preduvjet da sve dostupne Android aplikacije budu kompatibilne, a na tome zasigurno rade.

Možda ne bi bilo ni loše imati još jednu mobilnu platformu na tržištu.

Što vi mislite?

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Amel

Više konkurencije je na kraju krajeva bolje za nas kupce.

jur

upravo tako dobro došla konkurencija monopolu 😀

Sir Oliver

duopolu

PrydaCro

Ovo je odlicno al stvarno ih ceka ogroman posao nadam se da ce uspjeti.

Sir Oliver

Nažalost će na telefonima uspjeti kao što je i Windows Phone uspio. Agonija će trajati nekoliko godina i onda bye bye 🙁

Last edited 1 month ago by Sir Oliver
Fluid

Mislim da je kod Windows mobilne platfotme bila nesto drugacija situacija. Njihov glavni problem je bio nedostatak aplikacija. Ako gledas TV mogao si vidjeti reklame za Huawei app trgovinu kako se hvale da imaju preko milijun aplikacija. To je rezultat samo jedne godine, dalje mozemo ocekivati samo daljnji rapidni rast njihove baze appova. To nije ni za usporediti sa slucajem Lumia. Isto tako Lumie su vec tad bile slabo prodavani telefoni najvise jer tehnoloski nisu napredivali brzinom kao Android telefoni. Kod Huawei nije takav slucaj. Imaju puno puno vecu bazu fanova nego sto su Nokia Lumia a kasnije Microsoft imali.… Read more »

Sir Oliver

Nadam se da sam u krivu. Bilo bi lijepo imati i treći OS, bez obzira što će biti vezan za jednu marku telefona.

Milivoj