Samsung One UI 3.0 konačno donosi gestu koju bi morao imati svaki telefon pa i iPhone

Samsung je ove godine učinio iskorak i obećao tri ažuriranja Androida ubuduće, a počelo je i testiranje One UI 3.0 sučelja. Novosti je pregršt, a razveselit će vas i jedna sitna ali bitna gesta, koju bi danas morao imati baš svaki telefon.

One UI iz Samsunga svakim je ažuriranjem sve bolji, što je i u redu. Baratanje velikim telefonima učinilo je kudikamo lakšim pa ne čudi ni što ga je OnePlus novim OxygenOS-om 11 poprilično iskopirao.

Samsung je za beta testere One UI 3.0 nadogradnje koja je zasad dostupna samo za Galaxy S20 seriju, objavio listu ključnih novosti. One UI 3.0 dolazi s Androidom 11 u podlozi.

U kategoriji Home screen navode opciju prikaza dostupnih widgeta duljim pritiskom na ikonicu aplikacije. Spomenuta gesta, koju bi danas morao imati svaki telefon je double tap to lock – odnosno isključivanje zaslona kucanjem. U paru s buđenjem zaslona na isti način, to značajno olakšava jednoručno baratanje današnjim golemim telefonima.

U kategoriji Lock screen navode se poboljšanja po pitanju prikaza Widgeta na dinamilkom zaslonu zaključavanja, a poboljšan je i prikaz widgeta na AOD zaslonu.

Aplikacije Messages dobila je otpad iz kojeg se mogu vratiti nedavno obrisane poruke.

Quick Panel odnosno Centar za obavijesti dobit će bolji prikaz razgovora koji pristižu kroz chat aplikacije.

Samsungov Preglednik doživjet će hrpu novotarija, a među njima je sad do 99 otvorenih kartica, opcija skrivanja statusne trake za raskošniji prikaz i još toga.

Cjelovitu listu novosti koju donosi One UI 3.0, analizirajte u nastavku i pronađite one koje su vama najvažnije. Ja sam svoju pronašao.

Što donosi Samsung One UI 3.0?

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Flat

I meni ta gesta fali na s20 ultri, još bih volio da stave geste koje ima i oneplus npr napišeš slovo v za paljenje svjetiljke…. Prije 20 dana je bila nadogradnja na 2.5 UI, ovaj 3.0 po svemu sudeći bi trebao leći početkom idućeg mjeseca, samsung se baš pravo popravio po pitanju softverskih nadogradnji

Noxon

iOS 14 ima gestu isključivanja zaslona dva puta kuckanjem po poleđini. I još nekih gesti se može podesiti na taj način.

Branko56HR

Toni. Gdje se ono namješta da se može sa sredine zaslona spustit postavke ( traka sa postavkama na Galaxy A50) Ja zaboravio. Ha ha. Hoće li tako što doći sa Android 11 UI 3.0?