Evo još jedne recenzije za sve vas koji radite i telefonirate istovremeno ili općenito provodite puno vremena u automobilu. Jabra Talk 45 još je jedna izvrsna Bluetooth mono slušalica za hands-free razgovore ali i više od toga.

Osobno baš i ne koristim često ovakve hands-free uređaje jer moj posao i životni stil ne predviđaju telefoniranje dok vozim ili radim. Za one koji posao obavljaju iz auta ili pak rade dok telefoniraju, kvalitetna hands-free opcija je apsolutni must-have.

Jabra Talk 45 je upravo za sve takve. U uhu je izuzetno lagana i nakon par minuta zaboravite da je uopće tu. Osigurava do 6 sati kvalitetnih telefonskih razgovora na jednom punjenju.

U paketu se dobiju auto punjač s pripadajućim kabelom i dodatnim silikonskim vrhovima i kukom kojom obavija uho.

Kvalitetu telefonskih poziva jamče dva kvalitetna mikrofona i jedan zvučnik uz tehnologiju aktivne supresije okolne buke. Tijekom testiranja, bilo je lako razgovarati i u bučnijim ambijenitma, a isto su potvrdili i moji sugovornici.

Za razliku od modela Talk 55 kojeg sam također testirao, ovaj ne dolazi s kutijicom za punjenje već se puni putem mikroUSB porta i auto punjača u paketu. Naravno, uvijek je možete spojiti i na USB na računalu ili bilo koji punjač od mobitela kojih imate pri ruci. Punjenje traje otprilike 2 sata, a ponudit će 6 sati HD razgovora.

Slušalica ima relativno dugi vrat koji mikrofon spušta do usta, a drugi mikrofon nalazi se nešto više. Pri vrhu je Jabra logotip, kojeg možete pritisnuti. Taj fizički gumb jasno klika pod prstom, a njime ćete primiti ili završiti poziv ili pak pauzirati ili pokrenuti reprodukciju glazbe, videa ili podcasta. Da, Jabra Talk 45 će poslužiti i za takve namjene.

Na vrhu je dio koji ulazi u uho. Prekriven je narančastim silikonskim čepićem i uhu je vrlo udoban. Uokolo još ide i prozirna plastična kuka, koja obavija uho. Taj dio možete rotirati kako vam paše ili ga skinuti pa upotrijebiti jedan od dva dodatna silikonska čepića sa silikonskom kukicom koja ulazi u ušku.

Na bočnom dijelu vrata slušalice još je jedan gumb. Njime ćete pozvati Google Asistenta ili Siri ili pak isključiti zvuk za vrijeme poziva.

S unutarnje strane vrata slušalice je sklopka za uključivanje/isključivanje slušalice, te zabrtvljeni mikro USB port za punjenje. S vanjske strane je plava LED-ica, koja blinka pri uparivanju slušalice s telefonom.

do ukupno 8 uređaja, s dva istovremeno

Uparivanje i povezivanje je vrlo jednostavno, a konekcija se ostvaruje putem Bluetooth 4.0 veze. Postojana je 30 metara bez značajnih prepreka između telefona i slušalice. Upariti se može s do 8 uređaja, odnosno s dva može biti uparena istovremeno.

Za još lakše uparivanje ali i vizualnu kontrolu napunjenosti baterije na telefon možete instalirati aplikaciju Jabra Assistance. Kroz nju ćete lako i locirati zagubljenu slušalicu.

jabra assist
Jabra Assist

Jabr Talk 45 će vas o preostaloj autonomiji, statusu uparenosti pa i dolaznim pozivima upozoravati ugodnim glasovnim upozorenjima. Klikom na spomenutu tipku na slušalici, dobit će kratku obavijest o tome je li slušalica povezana s telefonom i koliko je još preostalo sati razgovora prije no što će morati na punjač.

Sve u svemu riječ je o još jednom vrlo kvalitetnom hands-free dodatku vašem telefonu, koji će vas oduševiti kvalitetom poziva i dugotrajnomm autonomijom.

najbolji izbor mobitela mobis.hr

Jabra Talk 45 košta nešto manje od 600 kuna a pronaći je možete u ponudi trgovina Elipso, Emmezeta, Chipoteka, Links, Ronis, na A1 partnerskim prodajnim mjestima i na bazzar.hr

Usporedi cijene mobitela Nabava.net

Svi mobiteli na jednom mjestu.

Nabava.net ti omogućava pretragu i usporedbu cjelokupne ponude mobitela na hrvatskom tržištu.

Jabra Talk 45 – Video Recenzija

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sir Oliver

Uz dužno poštovanje, u automobilu bi trebalo koristiti jedino i isključivo bluetooth spajanje na infotainment ili na zamjenski radio koji omogućava hands free razgovore. Ništa gurati u uši.

Last edited 29 days ago by Sir Oliver