Apple iOS 14 vani je sad već neko vrijeme pa se već priča i o iOS-u 15. Kako se neslužbeno doznaje, Apple će potegnuti crtu na iPhone 6s i originalnom iPhone SE modelu pa će iOS 14 ostati posljednje veliko ažuriranje za te uređaje.

Appleova poslovna politika oduvijek je bila polarizirajuća i svijet se dijeli na one koji ih preziru i one koji ih obožavaju. Onog nečeg u sredini nema. To je nekakav sociološki fenomen, o kojemu bi se dalo napisati par disertacija.

Što god da o Appleu mislili, činjenica jest da iPhone, ako to zaista želiš, možeš bez problema koristiti i 4-5 godina. Vjerojatno ćete u nekom trenutku poželjeti promijeniti bateriju, koja će od pustih ciklusa punjenja i pražnjenja ipak izdušiti, no sa softverske strane si miran pet godina.

Time je barem sve dosad Apple bio uzor konkurenciji u Android taboru, gdje nijedan brend svoje uređaje ne podržava toliko dugo. OnePlus i Google svoje uređaje već dugo softverski podržavaju 3 godine, a odnedavna se na to obvezao i Samsung.

Ovaj svježi iOS 14 s konačnom implementacijom widgeta i svojevrsna izbornika s aplikacijama, dobili su i iPhone 6s te 6s Plus iz 2015, a i iPhone SE s proljeća 2016. opremljeni s tek 2GB RAM-a.

Ipak kako doznaje izraelski blog  The Verifier, to će biti i posljednja iOS nadogradnja za te uređaje. Pogonjeni 14nm Apple A9 čipom, ti su modeli krenuli s iOS-om 9, a dogurali su eto do iOS-a 14.2.

Tako nešto u Android svijetu nećemo doživjeti nikada.

Ima li među vama još onih koji aktivno koriste iPhone 6s ili originalni iPhone SE?

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marin

Koristim SE iz 2016. Kupljen za Božić 2017, promijenio bateriju za 150 kn prije 3 mjeseca i kao da je novi mob. Mislim da bi iPhone 12 mini bio idealna zamjena za ovo malo čudo. SE iz 2020. ne bih uzimao zbog autonomije. Vidjeti ćemo što će dalje biti, ako dođe kakav dobar kompaktni flagship iz Android svijeta, na njega ću preći, zasad i dalje SE. 🙂

Sir Oliver

Nakon 6 godina će iPhone 6S izgubiti mogućnost nadogradnje. Pojedini androidi to izgube nakon godinu – dvije, top modeli nakon 3 – 4.

da11

Nije 6g nego 5 godina 6s je izasao u Septembru 2015.

Sir Oliver

Točno, izašao je 2015. No, 2021. kad dođe iOS 15 bit će mu 6 godina i (kako se neslužbeno saznaje, vidi u tekstu gore) izgubit će tu mogućnost.

Last edited 2 months ago by Sir Oliver