Ove će godine čip izbor broj jedan u top segmentu bez dvojbe biti Snapdragon 888 iz Qualcomma. Oni koji će ga htjeti u telefonu za manje od 400€, a dobit će ga sljedeći mjesec.

Xiaomi opet ide agresivno pa najavljuje novi Redmi K40 seriju telefona, koja će ponuditi top čip po prihvatljivoj cijeni. Tvrtkin Lu Weibing najavio je to danas na društvenoj mreži Weibo.

Redmi K30, odnosno neki od modela iz te serije ponudit će Snapdragon 888, “najskuplji ravni zaslon na tržištu”, ma što mu to značilo, bateriju kapaciteta preko 4000 mAh, a sve za 2999 Yuana.

Konverzija u hrvatske kune (bez poreza naravno) izlazi na taman toliko kuna odnosno 395 eura.

Prije no što dežurni korektori to požele objasniti u komentarima, očekujemo da će kod nas kad se nakaleme trošarine i porezi biti skuplji od toga, no i tada će biti jeftiniji od konkurencije.

Za kakvim će sve kompromisima posegnuti kako bi cijenu održali u tim sferama, zasad možemo samo nagađati. Jedan od njih svakako bi moglo biti plastično, umjesto premium staklo-metalnog kućišta.

Redmi K40 Poster

Ranije glasine najavljuju zaslone visoke stope osvježenja za sve Redmi K40 modele, a čini se da će barem neki od njih dobiti AMOLED panel u 2K rezoluciji.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sir Oliver

I sam si svjestan da ti naslov ne odgovara tekstu. I ja ga hoću u telefonu za ispod 400 Eura pa ga ipak neću moći dobiti, osim u Kini.

Last edited 3 months ago by Sir Oliver
MaroOMG

Od vremena kad su proizvođači smartphonea zaboravili na metalna leđa, svaki mob mi je u kondomu, ili hard caseu, a vjerujem da je tako i velikoj većini drugih korisnika. Staklo straga pod prstima osjetim ravno 5 sekundi, dok ga ne obučem u zaštitu tako da mi plastika nije deal breaker. Ako može Samsung…

Damjan

To govorim cijelo vrijeme, ljudi plaču ako nije staklo na stražnjici, onda kada kupe taj mobitel za 5 minuta ga obuku u kondom…
Sa sjetom se sjećam Nokija E serije i njihovih metalnih kućišta…nije bilo potrebe za zaštitom, a danas je ta “zaštita” kućišta mobitela postala unosan biznis za mnoge.

Damjan

2K 120Hz AMOLED display…tu si me već dobio na prvu…a tek cijena… Jedino sad ostaje upitan dizajn svega toga.