Qualcomm je upravo predstavio drugu generaciju svojeg ultrazvučnog čitača otiska za implementaciju ispod zaslona. Novi dizajn i tehnologija jamče navodno i 50% brže očitanje otiska no na prethodnoj generaciji.

Prva generacija Qualcommova 3D Sonic ultrazvučnog čitača otisaka, otključavala je Samsungovu Galaxy S10, Note10, S20 i Note20 seriju. Prednost naspram optičkih čitača koje implementira konkurencija im je što otisak očitavaju i dok su prsti mokri.

U pravilu su to isto tako radili sporije u odnosu na optička rješenja ispod zaslona OnePlus, Huawei ili Xiaomi telefona, a nisu baš najbolje radili ni na zaslonima prekrivenim kaljenim staklom.

Galaxy S21 ekipa bi sad mogla dobiti i do 50% brže čitanje otisaka, zahvaljujući novom, boljem i bržem čitaču otisaka iz Qualcomma.

Druga generacija 3D Sonic čitača otisaka prije svega ima 77% veću površinu od prethodne. Za primjer, Galaxy S20 je imao čitač otisaka površine 4 x 9mm, a novi stiže s 8 x 8mm površine. Time, makar u teoriji pohranjuje do 1.7x više biometrijskih podataka.

Iz Qualcomma obećavaju do 50% brže očitanje u odnosu na prvu generaciju 3D Sonic čitača.

Dodatna prednost je što je debljine tek 0.2mm pa će biti pogodan i za implementaciju pod savitljive zaslone. Tako se možemo nadati da će i ovogodišnji savitljivci poput Galaxya Z Fold3 i Galaxya Z Flip2 dobiti čitače otisaka pod zaslonom.

Zasad nema službene potvrde da će Galaxy S21 serija dobiti ovu novu generaciju ultrazvučnog čitača otisaka iz Qualcomma, no s obzirom da će on u primjenu od “rane 2021” velike su šanse da će tako i biti.

Samsung svoju Galaxy S21 seriju predstavlja ovog četvrtka pa ćemo vjerujem, doznati i to.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments