Apple navodno razmatra vraćanje Touch ID autorizacije na ovogodišnje iPhone modele. Naravno, pritom neće vratiti i mesinu ispod zaslona, ipak smo u 2021.

iPhone X (za mnoge još uvijek i uporno ajfon iks, a zapravo je ajfon deset) prvi je tamo 2017. ponudio zaslon preko cijele fronte uređaja, uklanjanjem mesa ispod i poviše zaslona.

Touch ID tipka otišla je te godine u zaborav, no vratila se još jednom prošle godine na najjeftinijem iPhoneu ikad.

Touch ID, zamijenjen je Face ID naprednom 3D biometrijskom autorizacijom, kojoj Apple vjeruje toliko da služi i za autorizaciju plaćanja. Radi i u totalnoj mrčini, a nije ju lako prevariti fotografijama ni 3D odljevima lica.

Mana tog Face ID-a je njegova implementacija u poveći notch, urez ilitiga zubinu, koja zauzima 3/4 statusne trake. Ruku na srce, one koje taj notch nastavi nervirati i nakon tjedan dana korištenja, vjerojatno smetaju i brojne druge nebitne stvari u životu.

Ovih je dana realnija mana Face ID otključavanja, činjenica da uokolo hodamo s maskama na licu, kroz koje ne vidi ni Face ID.

Svejedno, mnogi se nadaju makar smanjenju tog ureza, ako ne potpunom uklanjanju. Priča se da bi iPhone 13 zaista mogao imati nešto manji notch, a Bloomberg tvrdi da Apple razmatra i povratak Touch ID autorizacije.

Pritom to naravno neće biti fizički gumb pod zaslonom, pa ni kapacitivni čitač na leđima već naravno senzor otiska ispod zaslona. Apple navodno već godina radi na tome, a čini se da su ga spremni konačno i upogoniti na iPhone 13 modelima ove jeseni.

Apple će navodno iPhoone 13 opremiti i Face ID i Touch ID autorizacijom pa ćete i s maskom na licu biti pokriveni.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments