Huawei se ne da unatoč sankcijama nametnutim od strane Amerike, no unatoč svim nastojanjima, ove godine planiraju isporučiti upola manje telefona no lani.

Više od godinu i pol dana, Huawei se nalazi na tzv. Entity listi američke administracije što ih stavlja u nezavidan i neravnopravan položaj naspram konkurencije.

Američke kompanije im ne smiju isporučivati proizvode i usluge pa im je tako Google morao uskratiti pristup google servisima. Huawei je tome kako, tako doskočio razvojem vlastite AppGallery trgovine i HMS servisa, no veći problem im je svakako hardver.

Naime, svim je svjetskim proizvođačima čipova, koji koriste bilo što od američkih tehnologija, zabranjeno Huaweiu isporučivati čipove. Postoje neke naznake da bi Huawei mogao čipove kupovati od američkog Qualcomma i tajvanskog MediaTeka, no još čekamo nove Huawei telefone s njihovim čipovima.

Nikkei Asia danas piše da je Huawei svoje dobavljače obavijestio o narudžbi komponenti u vrijednosti od 70-80 milijuna smartphonea. U odnosu na prošlu godinu, to je pad od 60%.

Neki dobavljači očekuju rezanje narudžbi i na samo 50 milijuna uređaja, što je još veći pad u odnosu na 189 milijuna telefona, koje je Huawei isporučio lani.

Huaweiev Ren Zhengfei tražio je od novog američkog predsjednika da razmotri ukidanje bana kojeg je nametnuo njegov prethodnik, no zasad se ne čini da ima pomaka u tom smjeru.

Prvi sljedeći uređaj s Huawei logom, predstavlja se sljedeći tjedan. Riječ je o savitljivom Mate X2 hibridu tableta i telefona. Nakon njega, Huawei će krajem ožujka predstaviti i tri modela P50 serije.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments