Kompanija Huawei nastavlja plivati bez Google servisa na svojim telefonima, no to ne znači da nemaju ambiciozan plan za ovu godinu. Uvjereni su da će do kraja ove godine čak 300 milijuna uređaja opremiti svojim HarmonyOS-om.

Sve od Mate 30 serije na ovamo, Huawei svoje telefone plasira bez pristupa Google servisima, što je bez dvojbe imalo snažan negativan utjecaj na prodajne rezultate.

Huawei je u međuvremenu ubacio u 6. brzinu i izbacuje pametne satove, narukvice i slušalice prilično zahtjevnim tempom.

U isto vrijeme u pozadini spremaju se za prelazak na Harmony OS, kojeg razvijaju kao alternativu Androidu. Developere privlače kako znaju i umiju, a ponudili su i alate kojima se GMS aplikacije konvertiraju na njihove HMS servise.

Tvrtkin Wang Chenglu otkrio je prilično ambiciozan plan do kraja ove godine čak 300 milijuna uređaja opremiti svojim HarmonyOS-om. Od toga planiraju lansirati 100 milijuna novih uređaja koji će HarmonyOS vrtjeti out-of-thebox.

Pritom valja imati na umu da to ne znači da se to odnosi na 300 milijuna telefona jer njihova platforma namijenjena je cijelom nizu različitih smart uređaja.

Mislite li da će se Huaweiu konačnici uspjeti izboriti i bez Androida?

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sir Oliver

Huawei telefoni su aorist

W196

Kako za koga…

Sir Oliver

Naravno

Mustafa

Nikad!

Gizda

Već su dogurali puno dalje nego npr Microsoft, a imaju ogromno tržište koje je svakim danom sve bogatije. Koristim njihov, sat, mobitel i slušalice i mogu reći da sam extra zadovoljan kvalitetom, naročito kada u obzir uzmem i cijenu. Na domaćem tržištu uspjeli ce sigurno, a u ostatku svijeta svijeta biti će kako kaže ujko Sam. Mene osobno uopće ne smeta izostanak Googleovih servisa i AppGallery ima vrlo dobar izbor.

du6mi

zdrava konkurencija i razbijanje američke apsolutne dominacije tj. duopola, samo naprijed, bit će zanimljivije, nek nas špijuniraju i kinezi a ne samo ameri

Smike

Iskreno mislim da su im ovo posljednji pokušaji u ostatku svijeta.Zasto? Ja sam neki dan kupovao sa djevojkom mob u htio joj objasniti kako novi Huwei nema playstore nego svoj na kojem nema face,google, youtube,ali postoji nacin da se nekako instaliraju. Ona kaze..Neću se ja zajebavati sa tim i kupi Samsung

Umri Muki

Evo isti primjer,baš neki dan ženi kupujemo telefon. Svidi joj se p40,kažem joj istu stvar doslovno,nema ali može se instalirati. Neću ja to,i kupi samsung s21

Umri Muki

Moram nadodati, nažalost, jer inače su mi dragi,dugo sam koristio huawei i kvalitetni su ali evo i ja na samsungu.

Marijan

Žao mi je zbog Huaweia…
Na žalost Huawei je prošlo svršeno vrijeme.
Realme is good!