Najsvježija verzija Google aplikacije za Androide u sebi donosi misterioznu sklopku s oznakom Guacamole. Nije riječ o novoj verziji poznatog meksičkog umaka ali će vas svejedno veseliti.

Google marljivo radi na Android 12 ažuriranju, koje je sad u trećoj beti za razvojne programere. Iz nje se izvlače svakakve zanimljivosti pa malo pomalo doznajemo o novostim akoje će donijeti.

Google Guacamole ne tiče se direktno Android 12 ažuriranja već glasovne interakcije s Google Asistentom. NAime, kao što znate poželite li od Google Asistenta nešto doznati ili mu dati neki zadatak, najprije ga morate probuditi s “Hey Google” ili “Ok Google”.

Nakon toga mu na engleskom ili nekom drugom podržanom jeziku možete zadati da za vas postavi podsjetnik, da vas probudi u određeno vrijeme, pokrene glazbu i slično.

Ne mogu baš reći da Google Asistenta koristim prečesto. Ispada da od njega najčešće tražim da pokrene odbrojavanje kad kuham ili izvodim neku vježbu.

Uglavnom, ovaj famozni Guacamole odnosi se navodno na nadolazeću mogućnost interakcije s Google Asistentom bez tog “Hey Google” u određenim situacijama.

To bi u bliskoj trebalo olakšati prekidanje poziva, alarma i timera. Sličnu značajku još tamo od 2019. imaju Google Nest Hub uređaji.

Guacamole sklopka već sad se prikazuje za one s Google aplikacijom verzije 12.15.9.29, no nije još u funkciji.

Pitanje za vas: Koliko često vi koristite Google Asistenta i što najčešće od njega tražite?

Ne propusti novi Techpresso:

Prethodni članakStiže ljeto! Iskoristi akciju na električni brdski bicikl s besplatnom duty-free dostavom!
Sljedeći članakJoš jedna potvrda Asusova kompakta
Gadget manijak i zaljubljenik u sve smart i phone. SmartphoneHrvatska.com i istoimeni YouTube kanal od 2011. uređuje, piše i vodi samostalno unatoč dvoje živahne djece i dva posla. Sve pod motom "Dok ide, ide" i "Dobro je dok je glava na ramenima".
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sir Oliver

Ja pričam samo sa živim ljudima

Zoki385

Dok ne iskoči iz mobitela dama bujnog poprsja i kaže mi KAŽI MILI MOJ, do tad ne palim nikakve asistente.

Amel

Koristim ga jedino kad mi je dosadno 🤣

Zeljko

Ponekad dok vozim

Mate

Dok vozim pozivanje… Slanje WA poruka (kad skuziš kako na eng izgovoriti HR nazive da ih prepozna 😂), podsjetnici, otvaranje YT.. ne previše, ali koristim. Volio bih da ima HR jezik podržan, tada bih ga sigurno više koristio.

Last edited 4 months ago by Mate
Cory

Jednom sam bio u WC nisam ponio novine pa sam se tada švrljo po googlu asistentu 🙂