Kompanija Samsung prva je probila barijeru od 100MP za smartphone kamere, a sad se navodno spremaju predstaviti i 200MP senzor kamere. Pouzdani leakster sad najavljuje da će Xiaomi biti prvi koji će upogoniti taj Samsungov senzor.

Ako se sjećate Xiaomi je bio prvi koji je upogonio Samsungov 108MP senzor pa ne čudi ni ova vijest da će se prvi baciti na tau nadolazeću 200MP ISOCELL mrcinu.

Ništa još nije službeno potvrđeno no po kuloarima se navodi informacija da će taj 200MP ISOCELL senzor iz Samsunga imati najmanje piksele dosad – 0.64 µm. To ni ne čudi budući da isto tako kažu da će površina senzora biti  1/1.37”. To je manje no površina GN2 (1/1.12”) senzora, a usporedive veličine s onom HM3 (1/1.33”, 0.8µm) 108MP senzor.

Kako će točno funkcionirati taj novi 200MP senzor, nije još poznato no priča se o pixel-binningu 4u1, što bi rezultiralo 50MP fotkama pa i onom 16u1, čime bi zapravo snimao 12.5MP fotografije.

Trenutni 108MP senzori nude 2x odnosno 3x digitalni zum bez gubitka na kvaliteti, a ovaj 200MP trebao bi i bolje od toga.

U svakom slučaju, štogod da bude mogao, kako stvari stoje najprije će pokazati u nekom nadolazećem Xiaomi telefonu.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sir Oliver

Pogledao sam u Rječnik hrvatskoga jezika (Leksikografski i Školska knjiga) iz 2000. godine, rječnik koji ostaje meritornim i samo njega uvažavam, kadli – nema riječi “upogoniti”.
Hrvoje Hitrec/ http://www.hkv.hr

Sir Oliver

👏 Evo, čvrkni i vijest da je dostupan iOS 14.5

Last edited 20 days ago by Sir Oliver
Amel

Imaš nešto protiv toga što će pisati o tome??

Dado

Hahaha baš sam se nasmijao slatko.Svaka čast…Inače mi se tvoj stil pisanja recenzija sviđa jer je šaljiv a ujedno i poučan.Nadasve zanimljiv i nikad dosadan👍

Mustafa

Hahahaha! Kakav kralj! 😅

igi

Google search: upogoniti
About 48,900 results (0.60 seconds)

Možda te zbunjuje što ne piše da li je prednji ili zadnji pogon?

Sir Oliver

Jesi li ti siguran da si shvatio o čemu je ovdje riječ?

Nike

Meni nekada ovaj Sir Oliver bas upogoni smjeh 😀

hrvoje

Možda da se ipak Xiaomi zahvali Samsungu na ovakvim senzorima i vrati se odličnim Omnivision/Sony senzorima…0.64 mikrona?Bit će šuma na fotkama ko na prastarom gramofonu…:)

Amel

E Xiaomi Xiaomi, nije sve u brojkama