Xiaomi je nedavno predstavio već 6. generaciju svoje fitness narukvice koja dolazi s nikad većim zaslonom i s nikad više podržanih aktivnosti. Tvrtkin direktor pohvalio se sad s preko milijun isporučenih Mi Band 6 narukvica.

Xiaomi je svoj Mi Band predstavio još 2014. otkad je jednom od najpopularnijih cijenom povoljnih pametnih narukvica na tržištu. Taj prvi model bio je posve bazičan bez zaslona i s ograničenim funkcionalnostima, no unatoč svemu, Xiaomi je prodao preko 10 milijuna primjeraka. Cijena od samo $13 svakako je bila poticajna.

Implementacija monokromatskog zaslona učinila je Mi Band kudikamo zanimljivijim, a naknadne verzije s većim zaslonima u boji donijele su i dodatne mogućnosti.

Mi Band 2 dobio je tako 0.42” OLED zaslon, a Mi Band 3 još veći 0.78”. Mi Band 4 dobiva 0.95” OLED zaslon u boji. Mi Band 5 je zaslonom još porastao do 1.1 inč, a ovaj najsvježiji zaslon opruža sve do 1.56 inča, odnosno preko cijele površine uređaja. Po prvi put imamo i SpO2 senzor.

Rastom zaslona i opsega funkcionalnosti rasla je i cijena. Mi Band 6 kojeg upravo testiram, košta 42.49€.

Vjerojatno to i jest ono što stoji iza ipak nešto sporije prodaje od prethodnika. Tako Mi Band 6 dosad broji preko milijun isporuka, dok je Mi Band 4 isto postigao za samo 8 dana.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments