Android 12 je već neko vrijeme u fazi testiranja kako bi bio spreman za kraj ljeta odnosno početak jeseni ove godine. Čeprkanje po kodu Androida 12 beta otkriva da Google namjerava implementirati još dvije opcije za pozivanje Google Asistenta. Jedna je nalik na ono što ima Apple.

Google Asistenta neki koriste rijetko, a većina nikako. Tako barem ispada iz vaših komentara, no rekao bih da je tako uglavnom na ovim prostorima čije jezike Google Asistent još ne govori.

U svakom slučaju jedna od najpraktičnijih opcija pozivanja Google Asistenta na Android telefonima je izvikivanje onog “Hey Google” i to funkcionira prilično dobro, a nekad i predobro.

Ipak u onim bučnijim ambijentima telefon će teže razaznati da mu se netko obraća pa su zgodne i opcije hardverske interakcije.

Android 12 beta otkriva da da Google radi na implementaciji pozivanja Asistenta dvostrukim klikom na gumb Power. To je nešto što će vjerojatno šljakati na svim Androidima, a ne samo na Pixelima, mada su neki brendovi tu gestu već povezali s nečim svojim. Tako se recimo u Samsung taboru može pozvati Bixby Asistenta duljim pritiskom, a dvoklikom brzo pokrenuti kamera.

Druga metoda je nešto o čemu se već pisalo i u nekoj od beta Androida 10 je funkcioniralo, da bi kasnije nestalo, a poznato je i iz Apple tabora.

Naime, opet se pojavljuje opcija kucanja po leđima uređaja za pozivanje Asistenta, dok se na iOS uređajima takva gesta da isprogramirati za podosta toga pa i isključivanje odnosno zaključavanje zaslona.

Što kažete? Hoće li vas to ponukati da Google Asistenta koristite više no dosad? Mislim da znam odgovor…

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sir Oliver

I ja mislim da znaš odgovor … tako ti je to na brdovitom Balkanu

Damjan

Teško je danas naći dobrog “asistenta”, dok si ne napraviš sam, ništa o toga… 🙂

da11

Koristim asistant ujutro kazem mu good morning, i onda se on isprica.
Takodjer ga koristim da mi cita vremensku prognozu.