Googleov Wear OS za pametne satove u optjecaju je već sedam godina, no dosad baš na ljevake nisu mislili. Sad je najavljeno da će se to uskoro promijeniti. Evo i kako.

Titulu najpopularnijeg pametnog sata na tržištu suvereno već godinama drži Apple Watch. Njih međutim kupuju uglavnom samo korisnici iPhonea.

Uz Apple Watch, prilično su popularni Samsungovi i Huawei smartwatchi, a u zadnje vrijeme sve veću popularnost dobivaju i Xiaomievi.

Googleov Wear OS trebao li za Android korisnike biti ono što je Apple Watch za iPhone korisnike, no dasad se baš nije iskazao.

Stvari bi za Googleovu platformu trebale krenuti nabolje otkako je Samsung svoje Galaxy Watch4 satove opremio umjesto Tizen OS-om, opremio Wear OS-om.

Iz Googlea danas najavljuju još jednu novost kojom bi mogli privući ljevake. Naime, ljevaci satove obično nose na zapešću desne ruke. To baš nije praktično jer su gumbi tada s krive strane.

Budući će Wear OS satovi moći rotirati sučelje kako bi se pravilno prikazivao i kad ga nosite naopačke.

Malo je doduše nejasno hoće li ovu značajku dobiti i aktualni Wear OS satovi ili ćete za ovo morati kupiti neki od modela koji će tek doći.

Apple se s druge strane za ljevake pobrinuo odavna i Apple Watch svoje sučelje već može na ovaj način zakrenuti.

Hoće li vas ovo ponukati da kupite Wear OS čuku ili čekate neku drugu ključnu značajku, koja im po vama nedostaje.

Via

Prethodni članakOvaj mini dron s 4K kamerom može biti tvoj za samo €29.53!
Sljedeći članakiPhone 14 s bužom i pilulom umjesto notcha uz 48MP kameru na leđima?
Gadget manijak i zaljubljenik u sve smart i phone. SmartphoneHrvatska.com i istoimeni YouTube kanal od 2011. uređuje, piše i vodi samostalno unatoč dvoje živahne djece i dva posla. Sve pod motom "Dok ide, ide" i "Dobro je dok je glava na ramenima".
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Timmy

Koliko ovi kasne za modernim svijetom? Ovo je komedija hahahah. Možda ove godine i postignu autonomiju od 24h, ono što kinez za 300kn ima već godinama.

X Y Z

Meni Kinez drži 6 dana 🤣A ima više funkcija i košta 1/15 cijene

Timmy

Imao sam Garmina 5x Saphire, a sad imam amazfit t rex pro jer mi više netreba skupi sat. Znači ovaj T-rex očito nudi 100x više za 990kn. Komedija od jabuke. Naravno nemojte mješati Amazfit i Garmin u isti koš kvalitete, razlike ima i to velike, čak na nekim područjima u korist Amazfita.

Pa se javlja pitanje kome treba ova komedija od sada?

igi

A šta je sa nama koji ih nosimo u džepu, na lancu? Čekamo update ko ozebao Sunce…

Ivica

Ortodoksni sam ljevak, ali oduvijek nosim sat na lijevoj ruci kao i svi.
Pa nije ljevacima desna ruka van funkcije…🙂

X Y Z

Za vegane sat mora biti moguće okrenuti na suprotnu stranu.🤭