Google neće tako lako zaboraviti svoj Pixel 4 zbog kojeg već u drugom navratu plaća milijunske kazne zbog obmanjivanja potrošača svojim marketinškim kampanjama.

Tamo 2019. Google je predstavio Pixel 4 i Pixel 4 XL koje pamtimo po onim debelim ćelenkama poviše zaslona. Te je godine i samo te, Google eksperimentirao s implementacijom TOF 3D senzora poviše ekrana.

Korišten je za biometrijsku autorizaciju prepoznavanjem lica u stilu FaceID autorizacije, kakvu koriste Appleovi iPhonei. Gore je imao i nekakav Soli RADAR, kojim je detektirao približavanje ruke uređaju pa palio zaslon.

Trebao je osigurati interakciju sučeljem telefona zračnim gestama, no ni jedno ni drugo nije bilo naročito uspješno.

Kako bi svoju Pixel 4 seriju uvalio što većem broju kupaca, Google je u SAD-u platio gotovo 29 000 oglasa, uglavnom kako se dokazalo, lažnih svjedočanstava ljudi od utjecaja.

Tako je na sudu u Texasu dokazano da su plaćali radijskim DJ-ima da pričaju o svojim iskustvima s Google Pixel 4 telefonima. Ispostavilo se da telefone nisu nukad ni vidjeli, a kamoli koristili.

Google je još lani pristao platiti 9 milijuna dolara za za nagodbu zbog optužbi za lažno oglašavanje.

Sad su platili još 8 milijuna za praktički istu stvar, a nitko ne jamči da je tu kraj.

Kad bi se barem i kod nas na ovaj način kažnjavalo za sve za što nas lažu.

Sve o najnovijem Pixelu 7a:

Via

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
igi

Naravoučenije: nećemo da kupujemo Pixele.

Kiki

Gdje je Ado da nam kaže da kinezi sve kradu i da je sve prevara hahahaha

Last edited 6 months ago by Kiki
Antiprotivan

hahahaha

Antiprotivna

hahaha

Tomislav

Toni, molim te za savjet, u vezi Pixel 7 telefona. Napunim ga pred spavanje do 100 % oko ponoći, i ujutro oko 8 sati on izgubio 20% baterije dok u isto vrijeme 3 godine stari OP Nord potroši 5-6%. Sporo punjenje a brzo troši bateriju. Gdje je greška, a sve aplikacije pogašene? Unaprijed hvala i Lijep pozdrav iz Malezije.

Crome Os

Ja imam Pixel 7 i baterija mi uz neko prosječno korištenje izdrži dan i po , tebi je očigledno baterija se degradirala vjerojatno ćeš morati zamijeniti ali provjeri postavke možda ti nešto jede bateriju ili probaj hard reset ako bude isto mijenjaj bateriju

Slaven

Da li ti je uključen AOD? Ukoliko jeste to mož biti problem Zna da potroši oko 2 % baterije na sat

Kiki

Vjerojatno cuva zdravlje baterije.

Tomislav

Hvala Toni, i ostalima isto. Vidio sam na gsm areni da puštaju neko ažuriranje oko toga jer očito nisam jedini. Što se tiče postavki, AOD mi je isključen i taj telefon mi je gotovo u mirovanju kod kuće jer koristim OP kao primarni. Mislim da baterija nakon 6 mjeseci ne bi trebala biti problem. Lijep pozdrav svima!

Kris

Zato što njihov AoD puno troši i Googleove aplikacije su više nego problematične po stabilnosti i jako troše bateriju. Još ako imaš i slab mobilni signal onda i SIMica fino troši. Sve u svemu Pixeli su poluproizvodi zajedno s Google-om.

Plameni jazavac

Greška je u njima, najbolje pustit neko vrijeme

Kris

Tipično američki-laži i obmane kao i dr.Oz. A naivni Amerikanci vjeruju “ljudima”. Sami su krivi što su glupi. Odvratan je Google po milijunti put. Te kazne su mizerno male. Baš sramota.

Kris

Pixel 4 nikad ništa nije valjao od prvog dana. Ne da nisu priznali greške nego su i licemjeri. Fuj! Na 5ici su čak otišli u midrangere da bi sa jedva plasiranom 6icom donijeli više bugova nego što je svijet vidio žohara.