Prema najnovijim glasinama s Dalekog istoka, najavljuju promjenu dizajna za nadolazeći Sony Xperia 1 VI telefon. Sony navodno mijenja format ali i rezoluciju ekrana.

Sony Xperia telefoni na ovim prostorima već dugo nisu relevantni. Predstave ih tek nekoliko godišnje, skupi su, a ako ih i poželite morat ćete se dobro potruditi da ih nabavite.

Njihov top model Sony Xperia 1, ove će godine doživjeti svoju 6. generaciju, u fokusu svake godine ima kamere i zaslon. Poznato je i da Sony praktičku svu konkurenciju oprema svojim cijenjenim senzorima kamera pa ta konkurencija u pravilu napravi bolji posao od njih.

Sony Xperia telefoni, unikatni su i svojim dizajnom. Tako je barem bilo dosad pa su uvijek bili uski, a visoki, a sve zbog zaslona formata 2:1 i mesa ispod i poviše ekrana, gdje stanuju selfie kamera i frontalni stereo zvučnici. Sony je i jedini brend na tržištu, koji te svoje Xperia top modele oprema 4K zaslonima.

Prema neslužbenim informacijama, nova Sony Xperia 1 VI će to promijeniti. Uređaj će biti “normalnijeg” formata, zahvaljujući zaslonu formata 19.5:9, kakvog danas fura većina telefona.

Uz novi format, navodno dolazi i niža rezolucija zaslona. Umjesto dosadašnje overkill 4k rezolucije, ekran Sony Xperia 1 VI telefona će navodno dobiti ili 2K+ ili Quad HD+ rezoluciju.

Na poleđini će u svakom slučaju dobiti trostruku kameru, a ispod poklopca očekujemo Snapdragon 8 Gen3 pogonski čip.

Svoju premijeru Xperia 1 VI trebala bi doživjeti u svibnju ove godine.

Osobno ću pozdraviti ovu promjenu dizajna ako se zaista dogodi.

Via

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mirko

Vrhunsko sve osim cijene

FStark

Visoka kvaliteta. Skoro čisti android. Dobre kamere sa konzervativnim pristupom obrade fotografija bez pretjeranog izoštravanja i nerealnog HDR-a i tome slično. Pozdravljam prelazak na 19.5:1 format ekrana. Jedini minus je da su im top modeli užasno skupi.

Mario

Extra

Damir

Xperia xz premium, kakav stroj

Josip

Imam 1iii i zvjerka je i nakon 3god. Fotke odlične, čak me neki pitaju jel to stvarno slikano sa telefonom. 😁 Mana općenito cijena. Ostalomu se nema šta za zamjeriti. 21:9 format mi je odličan i veliki plus što nema rupe po zaslonu za prednju kameru. Nadam se da će se držati i dalje toga. A za dostupnost kod nas ne bih čak rekao da je teško dobavljiva. Sancta domenica xperia telefone ima već godinama i još poneke trgovine. Jedino nema kod operatera. I u pravilu se uvijek dobije neki poklon u obliku slušalica u vrijednosti 250-300 eura pa ako… Read more »

samac

Koristim xz2 compact, sasvim solidan uredjaj i danas. Baterija je pouzdana, jedini koji ima u ponudi do 6 incha dijagonalu. Nakon xperie jedino bih mogao na iphone se prebaciti samo zbog velicine. Nedostupnost i cijena su razlog slabe zastupljenosti. Ali ima znatiteljnih pogleda kada u ruci nemate klipacu od 6,7+ incha.